frankrijk.nl

Yesss! Mondkapjesklem voor brildragers

Handig ding! Met deze Franse neusclip krijgen brildragers geen beslagen glazen meer als ze een mondkapje op hebben. De ‘Misty’ is van bioplastic en wordt gemaakt in Normandië, mede door een Nederlandse die al 12 jaar in die streek woont.

Een mondkapje is voor brildragers reuze-irritant: je bril beslaat meteen zodra je het kapje opzet. In Normandië hebben ze daar een perfecte oplossing voor gevonden: de Misty. Dat is een clip van nog geen 2 euro die je neus niet afsluit, maar wel de lucht tegenhoudt die naar je bril stijgt. De Misty wordt gemaakt van bioplastic (op basis van maïszetmeel) en bestaat in diverse kleuren.

klem mondkapjes brildragers

Franse uitvinding met Nederlandse connectie

Misty is uitgevonden vlak bij het pittoreske vissersstadje Dieppe en wordt daar ook lokaal geproduceerd. Grappig is dat deze neusklem ook een Nederlands kantje heeft. Hij wordt namelijk mede op de markt gebracht door Natasja Wehman, een Nederlandse die al 12 jaar woont en werkt in Normandië. Eerder runde ze een hotel aan zee (Auberge des Vieux-Puits) maar sinds 2020 is ze verbonden met NormandyEcoSpace, een collectief van jonge ontwerpers die innovatieve producten maken.

klem mondkapjes brildragers

Producten voor in coronatijden

Natasja: Tijdens de eerste lockdown in Frankrijk begonnen we met het maken van beschermende maskers voor zorgpersoneel en sleutelhangers waarmee je deuren kunt openen zonder je eigen handen te hoeven gebruiken. Ook bedachten we een systeem om het mondkapje beter te laten zitten. Een aantal van mijn collega’s, waaronder ikzelf, mopperden continue over onze beslagen brillen en zo kwamen we op de Misty!”

Het succes van Misty

Misty is in Frankrijk en België te koop bij diverse apotheken, boekhandels, brillenwinkels en supermarkten, en de klem is ook online verkrijgbaar (voor binnen- en buitenland). De verkoop loopt erg goed, in november is de productie al verdubbeld. Natasja: “Vanwege de enorme vraag hebben we zelfs twee extra personeelsleden moeten aannemen! Het is mooi om te zien hoe een lokaal geproduceerd product zo’n grote markt weet te bereiken. En we gaan ze nu ook naar Nederland sturen, nu daar ook een mondkapjesplicht geldt!”

Misty neusklem, €8,95 / 5 stuks (+verzendkosten naar NL, ca. €1,60), online bestellen: www.ecospace.fr

LEES OOK:
Corona-taal: Franse vocabulaire in crisistijd

2 reacties op “Yesss! Mondkapjesklem voor brildragers”

  1. JohnRietdijk schreef:

    Jammer dat je niet met Ideal kan betalen. Ik heb en wil geen paypal

  2. Schanul69 schreef:

    Ik heb ze besteld, werden met een week geleverd, jammer dat ze van hard plastic zijn, niet erg comfortabel met dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.