frankrijk.nl

Charmeadres voor fietsers in de Provence

Rust, ruimte én natuur in overvloed. Une Campagne en Provence is de perfecte uitvalsbasis om de zuidelijke Provence te gaan ontdekken, liefst op de fiets!

Une campagne en Provence

Natuur, natuur, natuur!

Het is niet te geloven! Het terrein van dit sfeervolle vakantieadres is in oppervlakte gelijk aan dat van Monaco! Une Campagne en Provence is een paradijsje van 180 ha natuur in de buurt van het dorp Bras, vlakbij Saint-Maximin en op slechts 45 minuten van de stranden, de prachtige calanques, de Gorges du Verdon of Aix-en-Provence.

Une campagne en Provence

Provençaalse charme in de B&B-kamers, appartementen en gîtes tot 6 personen

Claude en Martina, een Frans-Duits echtpaar, bieden sfeervolle gastenkamers in een voormalige boerderij (in de 12e eeuw door de Tempeliers gebouwd!). In de omliggende gebouwen zitten bovendien fraaie appartementen en vakantiewoningen voor 2, 4 en 6 personen.

Une campagne en Provence

Une campagne en provence

Dit alles in een prachtige rustgevende omgeving met onder andere een mediterrane tuin, een groot verwarmd zwembad met zonneterras en genoeg plek om voor jezelf of om te onthaasten. Zo kun je door de eigen wijngaard wandelen of voor het schaduwrijke eikenboombos kiezen, waar zelfs een relaxte wandel- of sportieve joggingroute is uitgezet. Om binnen te ontspannen is er in de boerderij een bibliotheek en een complete home-cinema in de oude kelder. Zelfs spirituele rust kun je opdoen in de gerestaureerde kapel op het domein.

Une campagne en Provence

Une campagne en Provence

Une campagne en Provence

Ideaal fietsadres, met eigen oplaadstation en fietsroutes rondom

Dit bijzonder stukje ‘Groene Provence‘ leent zich perfect voor een fietsvakantie. De schaduwrijke bosheuvels en het netwerk van rustige wegen verbinden de vele pittoreske plaatsjes en dorpjes in de buurt met elkaar. Claude is lokaal zeer betrokken bij het stimuleren van het fietstoerisme en hij kent diverse fietsroutes vanaf het domein. Hij informeert je graag over de vele opties. Vorig jaar bouwde de familie Fussler zelfs een eigen oplaadstation op zonne-energie, zodat gasten zonder problemen de e-bike kunnen opladen!  En heb je geen eigen fiets bij je, dan organiseren zij desgewenst de fietsverhuur en -bezorging.

Une campagne en provence

Zelf te doen of met gids, direct vanaf Une Campagne en Provence: fietstochten voor gezinnen of sporters over kleine wegen naar pittoreske dorpjes, zwemmeertjes of kleurrijke markten.

Une campagne en Provence

Puur Provençaals geluk

Op een plek als Une Campagne en Provence hoef je er niet per se elke dag op uit. Lekker relaxen of op verkenning gaan op het domein is een feestje voor alle zintuigen. Zoals met een boek langs de rivier zitten of de heuvels op om de top van de Sainte-Victoire te spotten. Genieten van een massage of culinaire ervaringen opdoen tijdens een kookworkshop. En ’s avonds met een goed glas (huis)wijn nagenieten op je eigen terras of aanschuiven aan de table d’hôtes die Martina en Claude regelmatig organiseren. Dit adres is een cocon van puur Provençaals geluk!

Une campagne en provence

Une campagne en Provence

ECOTIP: wil je helemaal duurzaam op vakantie, pak dan de ZonThalys naar Aix-en-Provence, neem vervolgens de bus naar Saint-Maximim-la-Baume en vanaf daar haalt Claude je graag op.

PLUS+
– Paardrijden, kookworkshops en massages ‘aan huis’
– Op 45 minuten rijden van Aix-en-Provence maar ook de Franse kust en bijvoorbeeld Cassis met zijn calanques
– Diverse golfbanen nabij
– Leuke markten in de buurt zoals die in Saint-Maximim en Cotignac

Une campagne en Provence

LEES OOK:
Insidertips Aix-en-Provence
Cassis, prachtig dorpje tussen de calanques
Tips om te doen rondom Aix-en-Provence en Marseille

Tekst: Josee Schouten Beeld: Une Campagne en Provence #ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *