frankrijk.nl

Top10 best gelezen artikelen van 2020

De laatste dag van het jaar is traditioneel een dag van terugkijken en lijstjes maken. Donc voilà: deze artikelen waren in 2020 favoriet op frankrijk.nl!

Dat het geen gewoon jaar was, hoeven we je niet te vertellen. Frankrijk-liefhebbers, tweedehuizenbezitters en eigenaren van B&B’s en campings zagen in 2020 met lede ogen hoe ons favoriete vakantieland grote delen van het jaar onbereikbaar werd… Op frankrijk.nl hebben we steeds geprobeerd zoveel mogelijk actuele informatie te geven over de situatie en dat is gewaardeerd. Onze artikelen met corona-updates zijn samen in totaal meer dan 2 miljoen keer gelezen!

Naast deze corona-actualiteiten zijn ook onze ‘gewone’ verhalen over mooie reisbestemmingen en de Franse cultuur in 2020 met verrassend veel belangstelling gelezen: onze website telde deze zomer meer dan 425.000 unieke bezoekers per maand! Heel veel dank aan iedereen die ons – ook thuisreizend op de bank – enthousiast is blijven volgen.

2020 jaar cijfer

In het kader van de eindjaars-lijstjesmanie, buiten de corona-updates werden deze 10 artikelen het beste gelezen op frankrijk.nl in 2020!

10. Oradour-sur-Glane, een dorp met littekens

Op weinig plekken in Frankrijk zijn de gruwelen van WOII zo voelbaar als in Oradour-sur-Glane, een dorp in de Limousin dat in 1944 werd uitgemoord door de SS.

Oradour dorpje in de Limousin WOII monument

9. 15 leuke dingen om te doen in Bordeaux

Verrassend, ondanks de vele reisrestricties werd ons artikel met bezoektips aan Bordeaux opvallend vaak opgezocht afgelopen. Trend? Hopen dat we snel weer kunnen, want inderdaad een prachtstad!

Hippe wijk Chartrons in Bordeaux

8. De mooiste steden en dorpen langs de Franse autoroutes

Lang zag het er slecht uit: de grenzen leken ‘op slot’ te blijven in de zomermaanden… Maar plots mocht het toch nog en veel Frankrijkliefhebbers hebben gebruikgemaakt van die mogelijkheid, getuige dit veel geraadpleegde artikel.

Chateauneuf Bourgogne prachtig dorpje met kasteel

7. Recept voor clafoutis met kersen

Een van de lekkerste én eenvoudigste Franse desserts om te maken: clafoutis! Met verse kersen of ingeblikte kersen, dus het hele jaar te maken!

clafoutis recept Limousin Franse keuken

6. Top 30 populairste Franse chansons in NL

Ons lijstje met Franse klassiekers die bijna iedereen kan meezingen! Troostmuziek voor Frankrijkliefhebbers met huisarrest?

5. De 10 mooiste landschappen van Bretagne

Ah, het mooie Bretagne. Relatief dichtbij én gedurende de hele coronacrisis een van de minst geraakte regio’s van Frankrijk. Dat hadden veel Frankrijkliefhebbers kennelijk goed in de gaten…

Plage du Ris - Surfen in Bretagne

4. Handige tolbadge voor de Franse autoroutes

Het blijft een gouden tip, de badge die je kunt bestellen om handsfree door de Franse tolpoortjes te gaan. Scheelt tijd en je hoeft geen geld aan te raken.

autoroute a6 tussen parijs en nemours 2015

3. 7 Franse artiesten om te beluisteren in 2020

Elk jaar brengen we in kaart welke jonge Franstalige musici de hitlijsten bestormen in Frankrijk. Dit jaar salueerden we onder meer Clara Luciani, Angèle en Bigflo & Oli!

jong-frans-muziek-talent-2020-pomme-bigfloolie-angele-cc-albums

2. De Opaalkust: dichtbijbestemming in Noord-Frankrijk

Via Google-zoektochten kwamen afgelopen jaar opvallend veel Nederlanders en Vlamingen binnen op deze reportage over de mooie kust van Pas-de-Calais. In een paar uur met de auto te bereiken…

Krijtrotsen van de Opaalkust

1. De 15 Franse kazen die je geproefd wilt hebben

De liefde voor Frankrijk gaat ook duidelijk door de maag: onze erelijstje over de sterren van het Franse kaasplateau was dit jaar het best gelezen artikel op frankrijk.nl!

kaas wijn combinaties

Beeld: CC-BY mlle.j (Oradour), NickyB (dorpen autouroute), Josee S (BDX, Opaalkust), CC-BY Stijn van Nieuwendijk (clafoutis), Louise Raoult-UNPL (Bretagne), Pixabay (kazen), Yavvick le Gall/CRT Bretagne, Lelly Sikkema-UNPL (2020) Openingsfoto: Jason Dent-UNPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *