frankrijk.nl

Grote chalets direct aan de piste

Geen après-ski maar wel ski-in/ski-out. Wordt dat de trend voor deze winter, als we mogen gaan skiën? Het lijkt erop, want door corona zitten we liever in een chalet op de piste dan in een hotel in het dorp.

To ski or not to ski? Dat is wat mij en vele andere fervente wintersporters best wel bezighoudt. Traditiegetrouw vier ik met familie de krokusvakantie in de sneeuw en normaal gesproken hadden wij allang geboekt. Nu stel ik me de vraag: wachten of boeken?

Nu boeken, is dat slim?

Probleem is dat als je te lang wacht, je straks niet zeker bent van een leuk chalet of appartement direct aan de piste. Zodat je eerste rang zit als het allemaal wel doorgaat. Want vooral de locatie van de accommodatie is juist deze winter extra belangrijk. Ik wil in elk geval een appartement of chalet aan of vlak bij de piste. Om geen risico te lopen in een volle skibus. Voor de lunch even snel terug naar huis kunnen skiën. En ook ’s avonds zelf eten koken of een cateringservice. Maar dat wil natuurlijk iedereen… En niet alleen Nederlandse wintersporters, maar ook de Belgen, de Engelsen en de Fransen.

Cafeski, winter in zicht

Oranje reisadvies

Alleen is het slim om al te boeken nu een oranje reisadvies geldt? En krijg ik mijn geld terug als dat straks nog steeds het geval is? Ik vroeg het Chalet.nl, de grootste aanbieder van chalets op de Franse pistes. Hun antwoord: “Het winterseizoen start pas echt over 2 maanden. Niemand kan in de toekomst kijken maar als er 3 dagen voor aanvang van je reis nog steeds een negatief reisadvies geldt (of weer wordt afgegeven) dan annuleren wij je reis zonder kosten. Geen gedoe, geen vouchers. Als je je geboekte vakantie door corona moet annuleren dan krijg je gewoon je geld terug. Binnen 3 weken staat het op je rekening. En we vergoeden ook je niet genoten dagen als het reisadvies verandert tijdens je verblijf.”

Wintersport in de krokusvakantie

Dat klinkt helder! Na deze geruststellende woorden ben ik toch maar alvast begonnen een selectie te maken van chalets aan de piste waarvan ik straks best wel zou willen wegskiën:

Chalet aan de blauwe piste van Vallandry

chalets vrienden familie Vallandry les Arcs op de piste

Mooie ruime en lichte chalets in de wijk Bellecôte langs de blauwe piste van Vallandry. Dit oude hoge dorp in skigebied Paradiski (Les Arcs) heeft het beste van twee werelden: authentieke charme én heel veel pistekilometers! Ook de 25 vrijstaande chalets (voor 8 tot 16 personen!) in dit wijkje respecteren de traditionele Savoyaardse uitstraling. Maar dan wel met een moderne draai en veel comfort. Gaaf: je kunt het chalet niet (helemaal) per auto te bereiken, dus de bagage wordt per quad afgezet!

Meer informatie over een van deze chalets in Vallandry

Chalet Le Clos du Pré in skigebied Alpe d’Huez

Chalet - Clos du Pre

Verscholen tussen de dennenbomen en gelegen aan de pistes vormen zo’n 33 vrijstaande chalets het parkje Le Clos du Pré aan de rand van Oz-en-Oisans. Dit dorpje mag dan onbekend in de oren klinken, de directe skiaansluiting met Alpe d’Huez is de grootste pré van deze locatie! De chalet verschillen in grootte van 6 tot 18 personen en zijn tegen de berghelling aangebouwd. Daardoor bieden ze een schitterend uitzicht op het Massif de Belledonne, de oude dorpskern van Oz en het stuwmeer. Gezinnen met kinderen zullen zeker de oefenpiste waarderen, die op slechts 100 meter van het chaletdorp ligt. Voor het grotere werk pak je de gondel richting Alpe d’Huez. Er gaan er 2 vanuit Oz-en-Oisans. Hier kun je je uitleven op 250 km aan pistes. Doorskiën dus! Doe toch vooral de zwarte Piste de la Sarenne, de langste piste van Europa (16 km)!

Meer informatie over de chalets in Oz-en-Oisans

Chalet Capilou in Châtel

chalets vrienden familie Chatel op de piste

Prachtig dat lichte hout! Bovendien ligt ook dit chalet voor 15 personen pal aan de piste. Je skiet er meteen weg en pakt 150 meter verderop de skilift naar Morzine en Avoriaz. Châtel is een erg mooi plaatsje bovendien, een van onze favoriete skidorpen van de Franse Alpen! En fijn om te weten: Chalet Capilou kun je ook als catered chalet huren (puur wintersportgeluk, lees dit artikel: Jaa, een chalet met kok!).

Meer informatie over dit chalet in Châtel

Chalet Mélusine in Alpe d’Huez

chalets vrienden familie Alpe d'Huez op de piste

Wat een snoepje van de buitenkant, dit chalet voor 12 personen aan de groene piste l’Altiport, die terugvoert naar Alpe d’Huez! Met balkon en groot terras, om lekker te kijken naar iedereen die voorbij skiet. Ook binnen tout confort, met onder meer 6 slaapkamers, 5 badkamers, een jacuzzi, en openhaard.

Meer informatie over dit chalet in Alpe d’Huez

Luxe chalet met sauna in Les Menuires

chalets vrienden familie Les Menuires op de piste

Je skiet letterlijk tot de voordeur van dit knusse vrijstaande chalet voor 12-14 personen aan de bekendste blauwe piste van Les Menuires (inderdaad in Les Trois Vallées, grootste skigebied van Frankrijk!). Heel ruim chalet (6 slaapkamers en 5 badkamers!) en veel sympathieke details voor families met jonge kinderen, zoals stevige houten traphekjes die opgaan in het decor. En mooi detail: de skischoendroger voor 12 paar skischoenen :- )

Meer informatie over dit chalet in Les Trois Vallées

Chalets Levanna in Les Deux-Alpes

chalets vrienden familie Les Deux Alpes op de piste

Les Deux Alpes is een geliefd skigebied bij Nederlanders en dat verbaast ons niets: de off-piste mogelijkheden zijn er van topniveau! Dat vrije skigevoel begint al bij je eigen chalet aan de piste, zoals deze mooie 2 chalets voor 12 personen (of samen voor 26 personen!), die tegen elkaar aan gebouwd zijn. Al vanaf €368/week per persoon inclusief skipas en ook te huren als catered chalets. Meer over deze 2 buurchalets in Les Deux Alpes hier en hier.

En? Begint het al te kriebelen? Bij ons wel in ieder geval! Ben je nu niet in het fortuinlijke bezit van zo’n grote familie of skiënde vriendenclub waarmee je zo’n groot chalet kunt vullen, weet dat er nog véél meer kleinere chalets en appartementen direct aan de piste zijn, waar je met je lief of je gezin kunt neerstrijken.

LEES OOK:
Catered chalets: puur wintersportgeluk!
Top 7 charmante Franse skidorpen

Reacties zijn gesloten.