frankrijk.nl

Nieuwe fitnessmode: Barre au sol

Deze nieuwe modesport in Frankrijk is afgekeken van de danseressen van Opéra Garnier. ‘Barre au sol’ zijn rek- en stretchlessen die direct zijn afgeleid van klassiek ballet. Net als yoga en pilates een ideale thuissport in coronatijden.

Al een jaar of twee zagen wij in kleine hippe sportschooltjes in Parijs een nieuw soort stretchlessen verschijnen: la Barre au sol. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar andere Franse steden en zetten steeds meer sportschoolketens in Frankrijk deze lessen op hun fitnessprogramma.

Soepel als een balletdanseres

Barre au sol is geïnspireerd op de rekoefeningen zoals danseressen die doen als warming-up. En dan specifiek de oefeningen die niet aan de barre (de houten leuning) gebeuren, maar alleen die op de grond (le sol) plaatsvinden. In de Engelstalige balletwereld heet deze methode floor-barre. Veel Barre au sol-oefeningen doen denken aan pilates, maar er zijn ook veel typische ballethoudingen zoals de plié en tendu (gestrekte voeten).

Zie hier een paar Franse filmpjes voor wie het wel eens wil proberen. Zoals je ziet: niet geschikt voor stijve planken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *