frankrijk.nl

La Station Service, Franse épicerie in Haarlem

Haarlem is weer een Frans adresje rijker: La Station Service. Een nostalgische delicatessenwinkel waar je elke vorm van Frankrijk-heimwee meteen kunt afkopen met de lekkerste Franse producten.

La Station Service

Je moet maar durven, in deze onzekere tijden een winkel openen. De oorspronkelijke bedoeling was een restaurant, maar corona dwong dit jonge stel tot omdenken naar een meer lockdown-proof concept. Toen Sonja en Antoine dan ook de kans kregen om een uniek winkelpandje in hartje Haarlem te huren was de keuze snel gemaakt. Dit monumentale pandje bleek de perfecte setting voor voor een Franse épicerie. De prachtige voorgevel, de robuuste toonbank en de fraai betegelde mozaïekvloer van deze voormalige slagerij is pure nostalgie en brengt je meteen een stap terug in de tijd.

La-Station-Service

Orangina

Producten die je vakantie terugbrengen

Dat geldt ook voor de uitstalling van producten: flesjes orangina, glazen potjes yoghurt, potjes rillettes en cornichons, pain d’épice, Bretonse karamel, Savoyaardse saucisson en kazen die mij onmiddellijk doen terugdenken aan wintersportvakantie: Tomme de Savoie en Mont d’Or (mmmm, zo lekker om die te smelten!). Ja, het souvenirdoosje in mijn hoofd, rubriek Frankrijk, klapt meteen open als je rondkijkt…

 Sonja-Antoine Station Service

Frans-Nederlandse eigenaresse

De 36-jarige Sonja is geboren uit een Nederlandse moeder en Franse vader en woonde tot haar 8e in Nederland. Echt opgegroeid is ze in de Haute Savoie (Annecy) en ze maakte carrière in Parijs. Vier jaar geleden besloot ze om een verdere toekomst op te bouwen in Haarlem als video/fotografe. En met haar nieuwe partner Antoine zag ze nog meer kansen. Sonja: “Sinds ik in Nederland woon, realiseerde ik pas wat voor Franse producten ik miste.

Wijn bij La Station Service

Heimwee-selectie

Dus lag de auto na elke Frankrijk-trip boordevol met onze favoriete lekkernijen. Dit aanbod hier is dus in eerste instantie mijn heimwee-selectie maar we breiden dit langzaam maar zeker uit. Daarbij werken we vooral met kleine producenten, die we ook allemaal persoonlijk kennen. Wat nu het meest verkoopt? Haha, het klinkt heel cliché maar dat is echt le vin, les fromages en les saucissons!”

Wijn-bij-La-Station-Service

Inmiddels hebben niet alleen alle Franse Haarlemmers het leuke winkeltje ontdekt, ook de buurtbewoners staan in de rij voor de Franse lekkernijen. En we verwachten dat de bouche à l’oreille nog meer liefhebbers zal aantrekken, vooral nu ze voor de decembermaand hun assortiment uitbreiden voor de perfecte Noël en/of Reveillon-viering in Nederland!

La Station Service in de Spaarnwouderstraat 48 in Haarlem open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

La Station Service Haarlem

Tekst & beeld: Josee Schouten

LEES OOK:
Franse kazen die je geproefd moet hebben
8 goede Franse restaurants in Haarlem
21 Franse adressen in Amsterdam

6 reacties op “La Station Service, Franse épicerie in Haarlem”

 1. Annemieke Verbeek schreef:

  Wat leuk, ik woon om de hoek, ga snel eens kijken met kijn Franse buurvrouw❤️

 2. Rob des Bouvrie schreef:

  Dit moet een heel leuke winkel zijn maar ook een leuk aanknopingspunt voor allerlei andere leuke Franse zaken. Ik denk een welkome verrijking voor Haarlem. Wij zijn gehuisvest in Brabant maar komen zeker een keer naar jullie maar ook deze mooie stad Haarlem te bezoeken.

 3. Berend Oudshoorn schreef:

  En zijn dan ook eindelijk eens de producten van La Fermiere in Nederland te koop??

 4. Maarten schreef:

  Ha ha, heb ik even geluk. Ik woon in Haarlem!

 5. cocky charriere schreef:

  Wat leuk,

  kunnen jullie maar hierheen komen, zo’n winkel
  missen wij hier in Breda !!!!!

 6. Mooi artikel! Helaas kan ik er (nog) niet naar toe om boodschappen te doen want wij wonen veel te ver weg, in de VS. Volgende keer in NL dan maar. Hopelijk volgend najaar???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.