frankrijk.nl

De nieuwe kerstetalages in Parijs

Vanaf komend weekend mogen alle winkels in Frankrijk weer open, maar Parijs was eigenlijk al in kerstsferen. De feestverlichting van de Champs-Elysées is eerder deze week ontstoken en de grote warenhuizen hebben hun kerstetalages onthuld. Dankzij onderstaande filmpjes is het nét alsof je zelf een rondje loopt langs de mooiste kerstversiering van de Lichtstad.

Elk jaar zijn de kerstetalages een grote attractie in Parijs. Niet alleen voor toeristen, ook kinderen uit Parijs en gezinnen uit de voorsteden komen in groten getale kijken. In drommen staan ze zich te vergapen aan de bewegende poppen, monsters en treintjes die uit besneeuwde bergen verschijnen. En dankzij een speciaal opstapje kunnen zelfs de allerkleinsten dit kleurrijke spektakel tot in detail bekijken.

Kerst in Parijs warenhuizen versiering

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps

Printemps Haussmann en Galeries Lafayette

Vooral de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps Haussmann, naast elkaar gelegen op Boulevard Haussmann, pakken het elke winter groots aan. Samen vullen ze meer dan 15 etalages, dus het is een kleine wandeling om ze allemaal te zien. In de kerstetalages van Printemps veel natuur dit jaar, met bewegende taferelen die zich in de bergen, in het bos of op de zeebodem afspelen. Zoveel figuurtjes, ongelofelijk: het kostte voor deze editie  650 manuren om alle etalages in te richten!

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

De kerstversiering van Galeries Lafayette is dit jaar ontwerpen door de Belgische illustrator Tom Schamp, bekend van mooie kinderboeken. Zijn ijsberen, rode panters en andere dieren sieren de etalages van het warenhuis dat dit jaar ‘Le Voyage de Noël’ als thema heeft. Dat betekent veel zonnige en exotische taferelen, heel leuk, zie dit filmpje:

De grote kerstboom staat ook al, net op tijd voor de heropening van de winkels in Frankrijk op 28 november.

Galeries lafayette kerstboom 2020Kerstboom in Galeries Lafayette in 2020

Le Bon Marché

Het meest luxe warenhuis van Parijs is Le Bon Marché, aan de rand van de wijk Saint-Germain-des-Prés. Net als vorig jaar jaar staan hier dansende kerstbomen met een kroontje van neonlicht centraal: Les Rois du Forêt.

Les Rois du Foret Le Bon MarchéLe Bon Marché 2020

kerstversiering le Bon Marché - Pierre Suze

Ook de Grand Epicerie, het gedeelte van Le Bon Marché vol etenswaren, pakt weer flink uit, ondanks dit ongewone jaar. Met luxe hammen, bergen schaaldieren en mooie kerstbûches.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Le BHV/Marais

Terug op de rechteroever vind je Le BHV/Marais, aan de rand van de Marais. Dit moderne en creatieve warenhuis heeft deze winter ‘Made in Italy / Buon Natale’, als thema. Het atelier van Gepetto, uit Pinocchio, heeft daarbij een centrale rol. Ook de houten chalets rond de winkel zijn altijd smaakvol, met eten en drinken van luxe merken als Mariage Fères en Pierre Marcolini (bekende chocolademaker).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par LE BHV MARAIS (@le_bhv_marais)

De kerstmarkten zijn deze winter afgelast in Parijs. Ook ‘niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag november weer open.

LEES OOK:
Parijs: wat is er veranderd door corona?
De culinaire warenhuizen van Parijs

Beeld: CC/Nicky Bouwmeester, CC-Pierre Suze/Le Bon Marché), CC/Galeries Lafayette (kerstboom), le Bon Marché (sapins), CC-BY Adam Timworth (metro), CC-BY Damien (Printemps rood)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *