frankrijk.nl

Het Franse Warenhuis: te gekke Franse artikelen online!

Delicatessen, speelgoed, heerlijke zeep en parfums. Bij Het Franse Warenhuis kun je kleine kwalitatieve merken bestellen die je normaal alleen in Frankrijk vindt.

Ha, dat is nog eens een leuke ontdekking! Al zoekend naar cadeautjes voor de feestdagen stuitten we op Het Franse Warenhuis. Een Nederlandse website gespecialiseerd in artikelen uit Frankrijk. Da’s wat je noemt met je neus in de beurre vallen! Een overvloed aan ambachtelijke producten uit alle hoeken van Frankrijk. Mooie glazen en geurkaarsen uit de Lorraine, zeep uit Marseille en de Drôme, fleur de sel uit de Camargue, (huis)parfum en lavendelzakjes uit de Provence…


Leuke cadeaus, delicatessen, speelgoed, lekkere zeep en parfums. Bij Het Franse warenhuis kun je kwalitatieve kleine merken bestellen die normaal (bijna) alleen in Frankrijk vindt!


1.500 artikelen uit Frankrijk te koop

Werkelijk een schatkist van leuke spullen die allemaal gemaakt worden door kleine Franse producenten met erkende herkomst (zoals bij de Marseillezeep). Bij navraag blijkt Het Franse warenhuis een initiatief te zijn van Marianne en haar partner, die al 20 jaar Franse producten importeren voor hun Nederlandse groothandel (La Tulipe Jaune). Met liefde ingekocht, want regelmatig rijden ze zelf af naar La Douce om nieuwe Franse bedrijfjes te ontdekken. Via de website Het Franse Warenhuis zijn deze producten nu ook beschikbaar voor particulieren: quelle bonne nouvelle!

Sinds onze ontdekking van hetfransewarenhuis.nl  zijn we flink aan het rondneuzen in de virtuele schappen van deze webwinkel en dit zijn alvast 10 van onze favorieten (directe links onder de kopjes).

Marseillezeep Franse spullen online kopen

Marseillezeep: in alle vormen en maten

Op de website van het Franse warenhuis vind je authentieke Marseillezeep van diverse Zuid-Franse merken. Van blokken tot vlokken, die je kunt gebruiken voor je eigen wasmiddel.

Franse spullen online kopen

Biologische handcrème La Corvette

La Corvette is een merk van La Savonnerie du Midi, een van de laatste authentieke zeepfabrikanten van Marseille. Deze handcrème van biologische olijfolie heeft een frisse olijfgeur en de verpakking is ook al zo mooi.

 

Franse spullen online kopen

Franse knuffels van Doudou & Compagnie

‘Doudou’ is het Franse woord voor knuffel (afgeleid van doux-doux= zacht-zacht) en het merk Doudou & Compagnie maakt heel leuke! Zoals dit knuffeldier Frenchie, een eend met een vlinderdas in de kleuren van de Franse vlag.

Franse spullen online kopen

Gebreide worsten van Maison Cisson

De wollen worsten van het merk Maison Cisson zijn al een tijdje een hit in hippe woonwinkels in Frankrijk. Ze zien er ook zo leuk uit: erg mooi gemaakt en nét echt! Prachtig als decoratie in de keuken en zo’n gebreide worst is ook een geestig cadeau om te geven.

Franse spullen online kopen

Wijnglas met de Eiffeltoren

Nog een leuke weggever: deze prachtige wijnglazen van La Rochère, een beroemde glasfabriek in de Lorraine. Dit model met een stempel van de Eiffeltoren is van lekker stevig glas dat goed in de vaatwasser kan.

Franse spullen online kopen parfum

Eau-de-toilette in 30 geuren

Lelietje-van-dalen, mimosa, amber, jasmijn, bergamot… Weet je precies van welke basisgeur jij houdt? Provence & Nature, een parfummerk uit Grasse, maakt meer dan 30 heerlijke eau-de-toilettes.

magneetjes Het Franse Warenhuis

Koelkastmagneten Parijs

Heel nostalgische, deze magneetjes in illustratieve jaren ’60-stijl.

Franse spullen online kopen

Fleur de sel uit de Camargue

Zoutbloem ofwel fleur de sel is altijd leuk om te geven. Deze heerlijk knapperige zoutsoort strooi je vlak voor het opdienen over vlees, vis of rauwe groenten. Hier in een mooi busje uit de Camargue, het gebied in de Provence waar een van de betere Franse fleurs de sel vandaan komt.

Franse spullen online kopen

Truffel-cadeaupakketje

Kookliefhebbers kun je ook een plezier doen met dit fijne pakketje van Le Comptoir de Mathilde. Het bevat een flesje olijfolie met zwarte truffel, zeezout uit Guérande met zwarte truffel en een klein potje truffelmosterd. Alledrie met échte truffel, niet de synthetische variant, groot verschil!

Kijk voor deze en andere producten op Het Franse Warenhuis: www.hetfransewarenhuis.nl

LEES OOK:
Honing in mooie potten rechtstreeks uit de Ardèche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *