frankrijk.nl

Emily in Paris: spraakmakende Netflix-serie

Sinds 2 oktober is de Amerikaanse serie Emily in Paris te zien op Netflix. Studente Merel, de dochter van Josee, kon niet wachten. Ze ging bingewatchend het afgelopen – regenachtige – weekend door!

Een maand geleden trok een Netflix-trailer op YouTube mijn aandacht. Het betrof de aankondiging van een nieuwe serie genaamd Emily in Paris. De serie is gemaakt door Darren Star, regisseur van Sex and the City en gaat over een jonge vrouw die voor haar droombaan naar Parijs verhuist. Droomscenario voor een goede feelgood-serie, dus vol verwachting keek ik uit naar de release datum, 2 oktober.

Parijs, serie, televisie, Netflix, najaar 2020,

Sex in the City

Twee dagen later heb ik alle 10 afleveringen verslonden en ik kan zeggen, deze serie stelt niet teleur! Zonder te veel te verklappen kan ik zeggen dat deze serie mijn Parijs-hart weer sneller heeft laten kloppen! De serie zit vol met Sarah Jessica Parker-waardige outfits. Van haute couture tot prêt-a-porter, allemaal even prachtig. De serie draait om de Amerikaanse Emily, gespeeld door actrice Lily Collins. Vol enthousiasme start zij aan een nieuwe marketingbaan bij een bedrijf voor luxe merken. De serie gaat over professionele en amoureuze ups & downs van deze jonge vrouw, die vastbesloten is om  voet aan de grond te krijgen in Parijs.

Parijs, serie, televisie, Netflix, najaar 2020,

Amerikaanse kijk

Het is een lekker luchtige serie waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Regelmatig worden de Fransen op de hak genomen. Sommige clichés met een kern van waarheid, zoals ik die zelf ook heb ervaren in Parijs, andere een beetje over-the-top en te uitgemolken. Maar het is dan ook een Amerikaanse serie met hún kijk op de Franse cultuur (een beetje zoals in Amerikaanse films Nederlanders altijd op klompen lopen). Maar dat neemt niet weg dat je Parijs op zijn mooist ziet (plus Les Parisiens, ghm…).

Parijs, serie, televisie, Netflix, najaar 2020,

Mooie beelden van Parijs

Van scenes bij het mythische Café de Flore naar het wat minder bekende maar o zo leuke Atelier des Lumières! Het laat Parijs van haar mooiste kant zien en dankzij de 10 afleveringen waan je je weer echt even in de Lichtstad. Dus nu de coronamaatregelen weer strenger zijn en het weer Hollands nat is, kan ik alleen maar aanraden: kruip om s ’avonds lekker op de bank en bekijk deze serie! Want ook al lijkt het bruisende Parijs ut de serie door het coronavirus een verre droom, voor even ben je weer helemaal terug!

Emily in Paris, sinds 2 oktober 2020 op Netflix.

Naschrift redactie: de serie heeft veel stof doen opwaaien bij de Fransen, die vonden dat er een wel heel romantisch en rooskleurig beeld van Parijs werd geschapen. Niks gele hesjes, vluchtelingententjes, clochards, overvolle afvalcontainers, monumenten in steigers en wegwerkzaamheden. En hoezo, om 10.30 uur de werkdag beginnen, roken op kantoor en handkusjes geven aan vrouwen? Dus alleen al voor de social talks een must-see  En inmiddels is er ook bevestigd dat er een seizoen 3 en 4 gaan komen. Donc Emily ne partira pas!

Tekst: Merel de Vries Beeld: CC/Emily in Paris/Netflix

LEES OOK:
Parijs: dit zijn de filmlocaties van Emily in Paris

Eén reactie op “Emily in Paris: spraakmakende Netflix-serie”

  1. Rob Riphagen schreef:

    Ook ik heb eind jaren ´80 een aantal jaren bij een Frans bedrijf (reclamebureau) in Suresnes gewerkt en veel van de dingen die Emily mee maakt zijn heel herkenbaar. Ergo een genot om naar deze serie te kijken en onder de streep overheersen de goede en positieve herinneringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *