frankrijk.nl

Nieuwe hit voor Francis Cabrel

Herinner je je Francis Cabrel? Die Franse zanger met dat heerlijke rollende accent uit het Zuidwesten? Er is net een nieuw album van hem verschenen, waarvan de eerste single een hit is in Frankrijk.

Zoek Francis Cabrel op op Spotify en je komt een lange lijst van hits tegen. Oja-gevoel gegarandeerd. Want de naam zegt je misschien niets, maar deze zanger is al ruim 40 jaar beroemd in Frankrijk. ‘De troubadour uit de Lot-et-Garonne’ wordt hij in Parijs een tikje pestend genoemd, vanwege zijn onveranderlijke gitaarblues en soms wat zweverige liedjesteksten. Laat ze maar kletsen, feit is dat Cabrel al die jaren lang enorm geliefd is, vooral bij plattelandsbewoners. En dat geldt ook voor veel Nederlanders die in het Zuidwesten van Frankrijk komen en wonen.

Hommage aan zijn vader

Op 16 oktober verscheen een nieuw album van Cabrel: L’aube revenant (2020). Te ressembler, de eerste single van dit album, is een hit aan het worden in Frankrijk. Dit mooie liedje is een hommage aan zijn vader, die bijna heel zijn leven in een koekjesfabriek in de Lot-et-Garonne werkte.

Mooie tekst: “T’as jamais eu mon âge / T’as travaillé trop dur pour ça / Toutes les heures du jour à l’usine à l’entrée du village / Le soir deux jardins à la fois / Et tout ça pour que tes enfants mangent / Ça je le sais bien, j’étais là” (Je hebt nooit mijn leeftijd bereikt, daarvoor heb je te hard gewerkt. Al die uren in de fabriek aan de rand van het dorp. ’s Avonds nog twee tuinen doen en dat alles zodat je kinderen eten op tafel kregen. Ik weet het goed, ik was erbij”).

Oudere hits van Cabrel

Ook nog weer even een paar mooie Cabrel-hits uit de jaren ’90 terugluisteren? Zie en hoor hieronder Samedi Soir sur la Terre, Je t’aimais, je t’aime, je t’aimerai en het beeldschone La Corrida. Mmm, vakantie-nostalgie…!

Samedi Soir sur la Terre (1994) bij Bol.com. Cabrel’s nieuwste album, L’aube revenant (2020), is nog niet op cd te koop in NL.

LEES OOK:
De 7 beste Franse radiozenders
10 jonge Franse artiesten om te kennen
Top30 Franse hits in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.