frankrijk.nl

Duiken met zeehonden in Bretagne

In het kader van groots dromen van toekomstige reizen… Hoe klinkt zwemmen met zeehonden voor de Bretonse kust? In de Baai van Morlaix kun je snorkeltochten maken naar een eilandengroep waar grijze zeehonden leven.

Enige snorkelervaring is vereist, maar dat is ook het enige. Iedereen die een beetje sportief is kan meedoen aan de snorkeltochten van Plougasnou Plongée, een duikschool in Noord-Finistère. Per boot vertrek je bij laagtij vanauit Plougasnou naar de archipel van Trégor, waar een groep van 12 grijze zeehonden leven. Met zwemvliezen, een snorkelmasker en een duikpak ga je daar te water om de dieren van dichtbij te bekijken.

snorkeltochten van Plougasnou Plongée

Lees ook: Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne

Nieuwsgierige dieren

Ze liggen vaak te zonnen op de rotsen, maar soms zwemmen ze nieuwsgierig langs. Behalve de zeehonden zie je in het heldere water ook veel soorten vissen, zeesterren, algen en zeeanemonen. Deze originele activiteit is een van de vele bijzondere Bretonse ervaringen van het bureau voor toerisme van Bretagne.

Zeehond Zonnend aan het water kijkend

Respect voor het zeeleven

Uiteraard gebeurt de hele zwemtocht heel discreet: je mag geen lawaai maken om de aandacht van de dieren te trekken of achter ze aan zwemmen. Maar door het kristalhelder water van de baai kun je de dieren ook op enige afstand onder water zien bewegen als je geluk hebt. Ook steken ze vaak hun koppen boven water en kun je ze soms recht in de ogen kijken. Onvergetelijke ervaring… voor op de bucketlist als het straks weer mag!

Zwemmen met zeehonden

Prijs: €90, duur: 1,5 uur, minimaal aantal deelnemers 10, minimale leeftijd 12 jaar. Meer informatie

Foto’s: Nicolas Job/CRT Bretagne (zeehond onder water), Monique Pinguilly (zeehond op rots), Alexandre Lamoureux/Tourisme Baie de Morlaix (snorkelaars).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *