frankrijk.nl

Handig: parkeerapp voor Nederland én Frankrijk

In Nederland zijn we het min of meer al gewend: betaald parkeren via de mobiele telefoon, dankzij de parkeerapp. Met hetzelfde gemak regel je dit nu ook tijdens je vakantie in Frankrijk met de internationale parkeer app PayByPhone. Hier de kenmerken.

Een parkeerapp: te gebruiken in meerdere landen

Voor mij is het een uitvinding, zo’n parkeerapp. Want hoe vaak zat ik vroeger niet op hete kolen tijdens een afspraak omdat mijn parkeermeter afliep? Of stuitte ik op een ouderwetse parkeermeter in Frankrijk (en had ik net geen kleingeld bij me) of werkte mijn betaalkaart niet bij de parkeerautomaat? Gelukkig is er nu een parkeer app die in beide landen werkt. En dat niet alleen; ook in België, Zwitserland en de UK kun je terecht met PayByPhone.

Parkeren in meer dan 300 Nederlandse en Franse steden

Behalve in Nederland, is de app dus ook te gebruiken in praktisch alle grote Franse steden zoals Parijs, Lyon of Nice. Handig dus tijdens een stedentrip, ook als je een roadtrip maakt langs de Côte d’Azur of de Atlantische kust. Klik hier voor een volledig overzicht van alle plaatsen in Frankrijk.

Gratis parkeer-app en geen registratiekosten

Je kunt de app (iOS of Android) direct downloaden en meteen gebruiken, want behalve je kenteken en betaalgegevens hoef je verder niets in te vullen. Als je een iPhone hebt dan is de app ook te bedienen met Siri of te gebruiken met Apple Watch.

Voordelige transactiekosten in Nederland en gratis bij gebruik in Frankrijk

Voor elke parkeeractie betaal je in Nederland €0,20 transactiekosten, wat PayByPhone meteen tot een van de voordeligste parkeerapps maakt. En gebruik je de app in Frankrijk dan betaal je helemaal geen transactiekosten; alleen het parkeertarief wordt berekend.

handige parkeerapp PaybyPhone Corsica

Betalen per seconde

Je betaalt altijd alleen voor de tijd die je parkeert. Wel belangrijk om te weten: in tegenstelling tot andere parkeerapps dien je van tevoren een parkeerduur in te stellen. Die is altijd handmatig te verlengen of eerder te stoppen. Een voordeel ten opzichte van andere parkeerapps is dus dat je niet meer kan vergeten af te melden en je parkeertijd onnodig door loopt.

Als je het gewenste (of verwachte) aantal minuten invoert geeft de app meteen aan wat je moet betalen. Je krijgt een melding als je ingestelde parkeertijd bijna verloopt. Op elk moment kun je besluiten de parkeerduur te verlengen of te beëindigen. Daarom raden we je ook aan om de notificaties aan te zetten bij deze app om zeker te zijn dat je dit soort meldingen niet mist.

Werking op basis van locatie

De app stelt automatisch de mogelijke zonenummers voor op basis van je locatie. Wil je liever geen locatieherkenning gebruiken dan kun je het zonenummer zelf opgeven; raadpleeg de parkeerautomaat of de borden voor het juiste zonenummer.

Eigen auto of huurauto: meerdere kentekenregistraties mogelijk

Je kunt eenvoudig het betreffende kenteken invoeren en zonder extra kosten meerdere kentekens toevoegen. Dus handig als je binnen het reisgezelschap met meerdere auto’s reist of als je een auto huurt op de plaats van bestemming.

handige parkeerapp PaybyPhone Corsica Foto van Josee in Bastia op Corsica!

Betaling per creditcard

Vanwege de optie om deze parkeerapp internationaal te gebruiken kun je alleen een creditcard opgeven als betaalmiddel. Na elke parkeeractie ontvang je (als je dat wilt) een e-mail met een reçu en kostenoverzicht.

Dus ga je binnenkort met de auto naar Frankrijk en zie je op tegen onduidelijke parkeerregels, download dan nu de parkeerapp van PayByPhone. Nogmaals, het kost je niks en het scheelt een hoop gedoe.  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PaybyPhone.

LEES OOK:
Met de auto naar Parijs: handige tips
Tip! Sneller over de Franse tolwegen rijden

Tekst: Josee Schouten

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *