frankrijk.nl

Paris Fashion Week bij TV5MONDE

De modeweek van Parijs begint begint volgende week en bij TV5MONDE zit je dan op de eerste rij! De tv-zender brengt een paar steengoede documentaires, zoals een portret van schoenontwerper Christian Louboutin. Ook zijn er elk weekend goed gemaakte programma’s over de Franse modewereld en de laatste trends in Parijs.

De duurste hotels en hipste restaurants stromen weer vol volgende week, als de internationale mode-jetset zich stort op de Paris Fashion Week, die van 28 september tot 6 oktober 2020 plaatsvindt. Met alle mondaine toestanden eromheen zou je bijna vergeten dat de mode een van de oudste Franse metiers is en dat deze savoir-faire nog altijd gekoesterd wordt in Parijs. TV5MONDE gaat de diepte in met een speciale programmering parallel aan de modeweek.

OP STAP MET CHRISTIAN LOUBOUTIN 

woensdag 30 september om 21.00 uur (documentaire/Nederlands ondertiteld) – herhaling op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur 

Eens in de schoenen staan van naaldhakkenspecialist Louboutin? De meeste vrouwen tekenen ervoor! De Franse documentaire Sur les pas de Christian Louboutin (2020) volgt het dagelijkse leven van Frankrijks bekendste schoenenontwerper. Je kijkt mee aan de tekentafel, tijdens reizen en bezoeken aan zijn winkels en ateliers… Een prachtig portret van een creatieve geest die al 20 jaar aan de top staat. Regie: Olivier Garouste

PARFUM IN HET UNISEX-TIJDPERK

woensdag 30 september om 22.00 uur (documentaire/Nederlands ondertiteld) – herhaling op zaterdag 3 oktober om 15.00 uur 

In een parfumwinkel zie je meteen hoe geslachtsgebonden de parfummarketing nog altijd is. De flessen alleen al zijn een indicatie, met hun ronde vormen voor vrouwen en rechthoekige lijnen voor mannen… Ook lijken bepaalde geur-noten behouden voor slechts één geslacht. Achterhaald vinden sommige merken, die zich wagen aan genderneutrale parfums, zo blijkt in de documentaire Quand le parfum dit non au genre (2019). Regie: Sonia Médina.

#VERSION FRANÇAISE: hippe ontwerpers in Parijs

elke zondag om 16.00 uur (lifestyle-programma/Nederlands ondertiteld)

Mode, design en gastronomie komen samen in het programma van de elegante Parisienne Katherina Marx. Elke week gaat ze op bezoek in een monumentaal gebouw in Parijs en bezoekt ze een Franse ontwerper of  stilist. Erg leuk programma en goed voor je Frans!

TV5 versions francaise mode programma

TENDANCE XXI Express: Franse savoir-faire

elke zaterdag om 16.00 uur (lifestyle-programma/Nederlands ondertiteld) 

Een programma over de savoir-faire à la française, met binnenkijkjes bij couturiers, leerbewerkers, juwelenmakers en andere ambachten in dienst van de Franse mode en lifestyle. Inclusief bezoeken achter de schermen bij prestigieuze modeshows! Meer info

mode-pragramma's TV5

Meer informatie over de programma’s van TV5MONDE vind je hier!

Lees ook over de bijzondere reisseries die te zien zijn op de zender

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:
7 Franse modemerken om te kennen
Geweldige reisdocumentaires op TV5MONDE
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TV5MONDE. Beeld credits: TV5MONDE/Coco Chanel (©Bridgman Images), Lubin (©Esperanza Productions), Version Française (©Miss Luna Films), Tendance (©TV Only), Démo de Mode (©Astrolab).

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *