frankrijk.nl

Nachtbezoek aan het Louvre: nu in de bios

De Parijse Da Vinci-expositie van 2019 was een van de mooiste en succesvolste tentoonstellingen die het Louvre ooit gehouden heeft. Uniek project: in een nieuwe filmdocumentaire is het net alsof je erbij was… tijdens een nachtelijk privé-rondleiding!

Ter nagedachtenis van zijn 500ste sterfdatum organiseerde het Louvre in 2019 een grootse expositie over Leonardo da Vinci. Tien jaar werkten de curatoren aan de samenstelling en met meer dan 1 miljoen bezoekers werd dit hét kunstevenement van vorig jaar. Het retrospectief van Da Vinci’s carrière als schilder laat zien hoe hij zijn kunst boven alle andere disciplines plaatste. Met de ‘wetenschap van de schilderkunst’ zoals Da Vinci het noemde, bracht hij zijn onderzoek van de wereld tot leven.

Een nacht in het Louvre BIOSCOOP

Alleen met Mona

Een filmdocumentaire laat je deze mythische expositie opnieuw of alsnog beleven tijdens een nachtelijk privé-rondleiding. Daarbij ontdek je een fluisterstil Louvre en onderweg vertellen de curatoren je alles over de nieuwste inzichten in Leonardo’s werken en schildertechnieken… Een VIP-tour op afstand!

A Night at the Louvre van 16 tot 22 september in diverse Nederlandse bioscopen. Zoals Pathé Tuschinksi en Cinecenter in Amsterdam, Pathé Buitenhof in Den Haag, Pathé Eindhoven en meer. Ontdek hier locaties en tijden: www.anightatthelouvre.film

LEES OOK:
5 nieuwe Franse topfilms deze herfst
Mona Lisa, wat maakt haar zo bijzonder?
500 jaar rennaissance in de Loire-vallei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *