frankrijk.nl

Kamperen in de Franse wijnstreken

Van de herfstkleuren genieten in de Franse wijngaarden? Deze campings liggen vlak bij bekende wijnroutes in de Bourgogne, de Elzas en de Loirevallei. Prachtige locaties, tussen uitgestrekte wijngaarden en stille wijndorpen, voor een nazomer-tripje met de auto.

WIJNROUTE VAN DE ELZAS: Camping Huttopia Wattwiller

De Route des Vins d’Alsace, een van de oudste wijnroutes van Frankrijk, is er een om eens gezien te hebben. Meer dan 170 km langs 73 wijndorpjes! Wattwiller is er daar een van, in het zuidelijkste deel van Elzas. Net buiten dit wijndorp, midden in een bos, ligt een fijne camping: Huttopia Watwiller. Veel natuur op het terrein, twee discrete zwembaden en zowel vrije staanplaatsen als comfortabele houten accommodaties. En goede faciliteiten, zoals een broodservice en diverse (sport)activiteiten.

Elzas wijndorp Wattwiller

Vanaf deze camping kun je de beroemde Elzasser dorpen met hun gekleurde vakwerkhuizen gaan zien, zoals Colmar, Éguisheim, Ribeauvillé, Riquewihr. Ook de mooie bossen en meren van de Vogezen liggen dichtbij. En zoals gezegd de wijngaarden… Dus de meeste mensen gaan hier niet weg zonder een doosje met riesling, pinot blanc of gewurztraminer in de kofferbak!

Geopend tot 1 november. Meer info over deze camping in de Elzas


IN DE BOURGOGNE: Camping Huttopia Meursault

Je gelooft de locatie bijna niet van deze camping met uitzicht op de wijngaarden van Meursault! Je kampeert er vlak naast dit bekende wijndorp, waar een van de beste witte wijnen uit de Bourgogne vandaan komt. Beaune ligt op fietsafstand en er zijn diverse mooie wandelpaden langs de wijngaarden. Meursault ligt bovendien aan de beroemde wijnroute van de Bourgogne: La Route des Grands Crus.

Bourgogne camping fietsen

Op deze groene Huttopia-camping zijn veel faciliteiten nét gerenoveerd, waaronder de receptie, het restaurant en het zwembad. Ook vind je diverse nieuwe huuraccommodaties met eigen sanitair, zoals leuke houten huisjes (Chalets Evasion Vista). Die hebben een glazen schuifpui en terras zodat je extra goed van het uitzicht op de wijnstokken kunt profiteren. Glaasje wijn erbij, niets meer aan doen!

Geopend tot 1 november. Meer info over deze camping in de Bourgogne

camping Bourgogne Meursault


IN DE LOIREVALLEI: Camping Huttopia Saumur

Deze camping ligt in het hartje van de AOC Anjou-Saumur, het wijngebied waar heerlijke Loirewijnen (chenin, crèmant) vandaan komen! In de directe omgeving van Camping Huttopia Saumur kun je dus op veel plekken wijnproeven en inkopen. Saumur is bovendien een mooie plaats, met een kasteel en een beroemde ruiterschool (Le Cadre Noir) en in de omgeving zijn er nog veel meer prachtige Loirekastelen te bezoeken.

uitzicht Loire camping Huttopia

Op de camping zelf zit er je er ook vorstelijk bij, dankzij uitstekende faciliteiten. Schoon sanitair, twee kleine zwembaden, sfeervolle receptie, elektrische fietsen te huur… En het uitzicht is er ronduit spectaculair: vanuit diverse huurtenten (canvas en hout) en vrije staanplaatsen heb je panoramisch zicht op de Loire!

Geopend tot 11 oktober. Meer info over deze camping in de Loirevallei

camping Loirevallei Saumur Huttopia

COVID-19 maatregelen bij Huttopia

– Deze campings zijn ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Meer informatie over deze en andere mooi groene natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
6 natuurcampings bij Franse meren
Duurzame familiecampings in de Ardèche, Drôme en Dordogne
5 kleine campings direct aan de Franse kust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *