frankrijk.nl

8 dichtbijbestemmingen in Frankrijk

Toch nog even weg deze zomer maar liever niet al te ver weg? Deze 8 bestemmingen in Noord-Frankrijk en Normandië liggen op maximaal 5 uur rijden.

1.Côte d’Opale, prachtige kliffen en fijne badplaatsen

De mooie Opaalkust ligt op maar 4 uur met de auto vanaf de Nederlandse grens. De Noord-Franse kust heeft brede stranden, witte krijtrotsen en knusse vissersplaatsen, zo ontdekten Carole en Josee. Lees hier over hun rondreis langs de mooiste plekken van de Côte d’Opale en favoriete slaapadresjes aan zee.

Opaalkust Cote d'Opale

2. Arras: mooie kleine Noord-Franse stad

Arras heeft een prachtig oud centrum met veel historische bezienswaardigheden. Ook rondom de stad kun je mooie plekken bezoeken, zoals het indrukwekkende Louvre-Lens museum en de WOI-herdenkingsplaats van Vimy. Lees hier over onze 7 favoriete plekken in Arras en hier over het Louvre-Lens en mijnbergen.

Arrasplein Grand-Place marktdag

3. Baie de Somme: pure natuur aan zee

Op minder dan 5 uur vanaf Utrecht vind je een wonderschoon natuurgebied in de zeedelta van de Somme. Mooie dorpjes omringd door bijzondere flora en fauna, zoals zeehonden, Henson-paarden en zeldzame vogelsoorten. Een prachtgebied voor liefhebbers van natuur, watersporten en wandelen. Dit zijn leuke dingen om te zien&doen in de Somme-baai

Vakantiehuizen-Picardie-Baie-de-Somme-Frankrijk-nl

4. Fietsen in de Ardennen, door de mooie Maasvallei

Fietsen langs de Maas maar dan in Franse sferen, dat kan op iets meer dan 3 uur rijden vanaf Nederland! Geniet van het uitzicht op de prachtig begroeide heuvels, terwijl je zelf op het grotendeels vlakke fietspad langs de rivier fietst. Lees de ervaringen van Josee.

Fietsen in de Franse Ardennen

5. Met de auto naar de Champagnestreek

De Champagne is altijd een goed idee! Door Reims flaneren, de kathedraal bekijken en champagne proeven met een romantische chambre d’hôtes in de binnenstad als uitvalsbasis. Ook dit is een heerlijke streek om te fietsen: langs meren, bossen, wijngaarden en de mooiste stadjes! Lees: 3 prachtige fietsroutes door de Champagne, Demeure des Sacres, fijne B&B in Reims  en dmooiste stadjes van de Champagne-Ardenne.

7 korte zomertrips met de auto Champagne-Ardennen

6. Bray-Dunes: de 1e Franse badplaats na de Belgische grens

Een nostalgische badplaats omringd door een duingebied waar je mooie wandelingen kunt maken: Bray-Dunes is een leuke verrassing in het departement Nord, nét over de Belgische grens. En wij kennen er leuke appartementen vlak bij zee 

Bray-Dunes badplaats Noord Frankrijk

7. Montreuil-sur-Mer, culinair vestingstadje in het achterland van de Opaalkust 

In het achterland van de Opaalkust (zie boven) ligt Montreuil-sur-Mer, een historisch vestingstadje met pittoreske straten, ambachtelijke winkels en een prachtige landelijke omgeving. Je vindt er geweldige restaurants én hele leuke B&B’s, kijk maar, op nog geen 4 uur rijden van Amsterdam!

Montreuil-sur-mer-collage-beeld-Josee

8. Normandië: genieten van het platteland en de zee

Langs de Normandische kust kun je heel goed de ruimte op zoeken: de landingsstranden zijn zo breed en uitgestrekt dat het zelfs aan zee niet lastig is om afstand te houden (zie hier campings langs de Normandische kust). In het achterland kun je de natuur op zoeken, op het platteland van de Calvados bijvoorbeeld, met diverse mooi stille dorpjes. Rustig is het ook op het schiereiland de Cotentin, het meest westelijke stukje van Normandië, waar je bijvoorbeeld heerlijk kunt bijkomen in deze B&B bij Sainte-Mère-Eglise.

Lees ook: de 10 mooiste plekken van de Calvados (+vakantiehuizen)

camping Calvados Normandië

Beeld: Champagne: kathedraal Reims (numendil/UNPL), fles (Jelleke Vanooteghem/UNPL), Bray-Dunes (Holiday Suites), Montreuil-sur-Mer (Josee Schouten), Baie de Somme (Somme Tourisme/ © ADRT80 – DM), fietsne langs de Meuse (CC/Laetis), Opaalkust (CC/Josee Schouten), Arras (CC/NickyB).

LEES OOK:
17x waarom wij Noord-Frankrijk zo leuk vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *