frankrijk.nl

Domaine des Agnelles, hippe charme in oud herenhuis

Van schapenboerderij, wijnhuis naar vakantiedomein met chambre d’hôtes, appartementen en een XL-vakantiehuis. Domaine des Agnelles combineert oude charme met moderne luxe in het mediterrane zuiden van Frankrijk.

Modern én nostalgisch interieur

Domaine des Agnelles is een kleinschalig vakantiedomein in het zonnige departement de Aude, onderdeel van de Languedoc-Roussillon/Occitanië. Het fraaie herenhuis straalt de grandeur van weleer uit. En gelukkig zijn binnen mooie authentieke elementen zoals marmeren haarden, oude tegelvloeren en bewerkte plafonds bewaard gebleven in de fraaie gastenkamers en appartementen.

kleinschalig vakantiedomein Domaine des Agnelles

Eigenaren van vakantiedomein Domaine des Agnelles

Lekker eigentijdse inrichting met een knipoog

Nederlanders Micky en Roger gaven daar verder hun eigen draai aan met een vrolijke en semi-hippe inrichting. Roger’s achtergrond als meubelontwerper droeg zeker bij aan deze originele setting. Micky: “We wilden een eigentijdse stijl, met een knipoog naar vroeger. Vandaar ook die mix van curiosa, brocante en design. En als je goed kijkt dan zie je dat het huis is ook ingericht met veel humor: heiligenbeelden die een praatje met elkaar maken, een porseleinen waakhond die de wacht houdt.”

Domaine des Agnelles binnen

Domaine des Agnelles

Alles binnen bereik om (n)iets te doen

De ligging van Des Agnelles is perfect: dicht bij zee, dicht bij de leuke stad Narbonne, de prachtige abdij van Fontfroide,  het historische Carcassonne en dicht bij  Canal du Midi. Direct om je heen: mooie dorpen en uitgestrekte wijnvelden, met een uitdagend achterland om te fietsen en wandelen. En toch blijven veel gasten hier hele dagen lekker luieren; heerlijk aan het zwembad, een potje jeu de boules, tafeltennis of lekker met een boek in de zon.

Domaine Agnelles

Het grote erf heeft veel relaxte speel- en zithoeken tussen platanen en fruitbomen. De sfeervolle verlichting op de binnenplaats en in de buitenkamer geeft de avond een bijzonder sfeertje,” zegt Micky. En dat ervaar je ook tijdens de table d’hôtes die het stel 3 keer per week organiseert. Heerlijk culinair genieten in de buitenkamer of in de winter voor de open haard. En uiteraard alleen met de beste wijnen uit deze grootste wijnstreek van Frankrijk!

Domaine des Agnelles Table d'Hôtes

Gastenkamers, appartementen en een nieuwe loft

Er zijn in totaal 4 gastenkamers (inclusief een familiekamer) en 4 appartementen, variërend in grootte en geschikt voor 2 tot 6 personen. In 2018 is het laatste pareltje geopend: de loft. Een gigantisch vakantiehuis, opgetrokken in de oude wijnschuur, van wel 300 m2 groot, geschikt voor max. 12 personen. Met eigen verwarmd zwembad. Ideaal voor vrienden of meerdere families. Een uitgebreide presentatie met nog veel meer beeld op loftbylieu.com.

Status 1SEP: de loft is nog beschikbaar voor de week van 26 september – 3 oktober 2020 en van 17 tot 23 oktober.

Loft vakantiehuis Domaine des Agnelles Zuid Frankrijk Boven: de nieuwste aanwinst! De megaloft voor max. 12 personen

TIP: Lees ook het leuke blog dat Micky bijhoudt van hun werk en leven in Frankrijk.

TIP2: Agnelles is ook een prima spot voor de nazomer én de herfstvakantie met zonnig weer en de prachtige herfsttinten van de wijngaarden. Er is nog een gastenkamer vrij van 9 to 16 september 2020 en verder zijn er diverse mogelijkheden vanaf 25 september 2020. Voor alle boekingen geldt flexibele coronavoorwaarden en voor iedere weekboeker staat een leuk pakketje klaar!

Domaine des Agnelles: gastenkamers €80-€170/nacht, appartementen €600-€1050/week. Loft (12 pers.) €1700 tot €3500/week. Tables d’hôtes €27 volw., €10 kinderen. Info en boeken

LEES OOK:
De 10 mooiste dorpen en stadjes van Occitanië
7 bijzondere stranden van de Languedoc-Roussillon
Hippe strandtenten aan de kust
DOEN in de Aude: 10 activiteiten in de natuur

Domaine des Agnelles B&B en Appartementen Languedoc Roussillon

Tekst: Josee Schouten Beeld: Domaine des Agnelles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *