frankrijk.nl

Mooie reisseries op TV5MONDE deze zomer

Naar exotische eilanden. Op pad in de Franse Alpen. Naar Andalusië… TV5MONDE heeft twee reisprogramma’s die vooral in deze tijden fijn zijn voor wat extra Vitamine V van vakantie!

Reizen is de laatste tijd iets wat we vooral vanaf de bank doen. Niet hetzelfde als het echte werk, maar toch een pleister op de wonden… TV5MONDE heeft twee supergoeie reisprogramma’s die bol staan van de reisinspiratie. Frans gesproken (met Nederlandse ondertiteling), dus alleen daardoor kom je al in een vakantiestemming. En met beelden en ontmoetingen die je wensenlijstje voor de toekomst steeds langer maken.

TV5 MONDE reisprogramma's

CHACUN SON ILE: elke zondag om 18.40 uur

Samen met de presentatrice Sophie Fouron duik je in Chacun son île drie kwartier in het leven van eilandbewoners in alle hoeken van de wereld. Soms gaat het over bekende eilanden zoals Sardinië of Guadeloupe. Maar vaak ook over kleine pareltjes waar je nog nooit van gehoord hebt. Voor de kust van Zuid-Korea, India, Chili of Panama… Met totaal verschillende en vaak unieke landschappen. En als gemene deler: het zelfstandige leven van de eilandbewoners, ver van de rest van de wereld. Bijna altijd hechte gemeenschappen die zo veel meer rust en harmonie kennen dan wij… Een hele interessante serie, juist nu!

TV5 MONDE reisprogramma's

Afleveringen van Chacun son île deze zomer:

Majuli (India), 19 juli, 18.40 uur

Falklandeilanden, 26 juli, 18.40 uur

Chiloé-archipel (Chili), 2 augustus, 18.40 uur

Bocas del Toro-archipel (Panama), 9 augustus, 18.40 uur

Guadeloupe, 16 augustus, 18.40 uur

Jeju (Zuid-Korea), 24 augustus, 18.40 uur

TV5 MONDE reisprogramma's


ECHAPPÉES BELLES: elke maandag om 21.00 uur

Echappées Belles is al 15 jaar een begrip op de Franse televisie! De insteek van dit reisprogramma is luchtiger dan Chacun son île (hierboven): de serie gaat vooral uit van wat vakantiegangers willen weten of zouden doen op een bestemming. Regelmatig gaat het om trips in Frankrijk. In het verleden waren er onder meer geweldige afleveringen over de Elzas, de Périgord, Corsica en het Bassin d’Arcachon. Maar de presentatoren gaan ook graag naar buurlanden als Spanje en Duitsland. Of nog verder weg, zoals reizen naar Peru of Frans-Guyana in Zuid-Amerika. De serie neemt de tijd – elke aflevering duurt anderhalf uur – en wij krijgen er elke keer weer serieuze reiskriebels van…!

TV5 MONDE reisprogramma's

Afleveringen van Echappées Belles deze zomer:

Sevilla en Grenada: steden in Andalusië: 20 juli, 21.00 uur

Weekend in de Savoie (Franse Alpen): 27 juli, 21.00 uur

Beieren, verrassend en romantisch: 3 augustus, 21.00 uur

Quebec, langs de Saint-Laurent: 10 augustus, 21.00 uur

Weekend in Praag: 17 augustus, 21.00 uur

Botswana, intens en ongerept: 24 augustus, 21.00 uur

Herfst in Chicago: 31 augustus, 21.00 uur

TV5 MONDE reisprogramma's

Meer over de complete programmering van TV5MONDE

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:

Secrets d’histoire: Franse successerie op TV5MONDE

Beeld: TVMONDE/Chacun son île-©DBcom & Echappées Belles-©Bo Travail !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *