Salade van abrikoos, geitenkaas en watermeloen
Abrikozen en watermeloen, die smaken naar de zomer! En als je deze twee vruchten combineert met olijfolie en geitenkaas, dan voel je je meteen op vakantie in Zuid-Frankrijk!
RECEPT: tartare d’abricot au chèvre et pastèque
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
12 abrikozen
1 plak watermeloen
4 kleine geitenkaasjes (rocamadour, pélardon, chavignol)
paar bieslooksprieten
paar gemalen en verbrijzelde pistachenoten
goede olifolie (Huile d’olive d’Aix-en-Provence)
Bereiding:
– Was en droog de abrikozen.
– Snijdt ze doormidden en verwijder de pitten.
– Snijd in hele kleine blokjes.
– Verwijder als nodig de zaadjes uit de watermeloen en snijd ook deze in kleine stukjes.
– Snijd de kaas in kleine blokjes.
– Hak de bieslook fijn.
– Meng de kaas, abrikozen en watermeloen in kleine kommen of een grote kom.
– Voeg de gehakte bieslook en de gehakte pistachenoten toe.
– Besprenkel met wat olijfolie voor het opdienen.
Beld: Abrikozentaart: ©Magali_ANCENAY_Agency , Abrikozen CC-BY/Heather Gill
LEES OOK:
Zuid-Franse perziktaart met lavendel
Makkelijk koken van de Franse markt
Ontdek hier onze favoriete vakantiehuizen, B&B’s en glamping in Frankrijk!
