frankrijk.nl

PUPILLE: ontroerende film over adoptiebaby Theo

De Franse film Pupille is een integere en ontroerende film over het moeizame proces van adoptie, waarin hoop, wanhoop en geluk samenkomen. Wij geven je de kans om deze bioscoopfilm binnenkort thuis vanaf de bank te bekijken!

Film in het kort

In Frankrijk is het mogelijk om anoniem te bevallen in het ziekenhuis; zo wordt baby Theo geboren en afgestaan door zijn moeder, een studente van net 21 jaar. Daarna gaan de adoptiediensten meteen aan het werk. De een ontfermt zich over de baby, de ander gaat op zoek naar geschikte ouders. De alleenstaande Alice probeert al 10 jaar in aanmerking te komen en wil het kindje graag adopteren. In het gecompliceerde selectieproces spelen veel factoren een rol. Iedereen wil het beste voor Theo, maar de verschillende overwegingen hebben voor alle betrokkenen verstrekkende gevolgen.

Pupille franse film

De mannen maken de film

PUPILLE is een typerende Franse slow-movie die zich afspeelt in Bretagne. Het verhaal toont hoe de levens van verschillende mensen geraakt worden wanneer een kind ter adoptie wordt afgestaan. Zo is Jean (heerlijke rol van Gilles Lellouche, die ook in C’est la vie speelde) een ontroerende en ontwapende tijdelijke pleegouder tijdens de officiële bedenkperiode. En baby Theo is werkelijk om op te vreten! Zie hier de trailer:

Op Cineart.nl 

PUPILLE werd genomineerd voor diverse Césars (de Franse Oscars) waaronder beste film, beste regisseur en beste acteur. De bekende Franse actrice Miou-Miou, tevens de moeder van regisseur Jeanne Herry, is in de film te zien in een kleine rol.

Deze film is online te zien op het Video-on-demand kanaal van Cinemember.nl

Pupille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.