frankrijk.nl

Nausicaa: uniek aquarium in Noord-Frankrijk

Op vakantie in Noord-Frankrijk sla je de Opaalkust liever niet over. Naast het strand van kustplaats Boulogne-sur-Mer kun je een van de grootste zeeaquaria van Europa bezoeken. Je duikt er op verschillende manieren letterlijk onderwater.

Een aquarium bezoeken tijdens de vakantie. Dat doe je vooral voor de kinderen en alleen als het weer tegenzit, toch? Nou. Aan de Opaalkust is er een zeeaquarium waarvoor wij een stukje omrijden, zelfs op een zonnige dag! Josee bezocht Nausicaa in Boulogne-sur-Mer alweer twee jaar geleden en ze heeft het er nog steeds over. Die spectaculaire glazen tunnel van 18 meter waarin het verdorie net lijkt of je onderwater bent! Op slechts enkele centimeters van langs zwemmende vissen, mantaroggen, haaien en tropische kwallen.

Grande Baie Nausicaa

Le Grand Bleu

Ook in de rest van het aquarium is alles even groots en indrukwekkend. Met gigantische glaswanden, onderwatergeluiden, nagebouwde ecosystemen en aaibassins waar je vissen mag aanraken. Met 10.000 m3 (ofwel onvoorstelbaar veel emmertjes water) is Nausicaa het grootste aquarium van Europa. Met ontelbaar veel diersoorten, van zeepaardjes uit de Middellandse Zee, schilpadden en adelaarsroggen uit de Stille Oceaan tot pinguïns uit Zuid-Afrika.

Aquarium Nausicaa Boulogne sur mer

Aquarium Nausicaa Boulogne sur mer

Onderduiken in de diepzee

Ook het expositie-gedeelte is interessant: je dompelt je hier echt op allerlei manier onder in het zee- en oceaanleven. Met veel aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering in steeds wisselende tentoonstellingen. Ook voor ouders valt daarbij echt een hoop te ‘halen’!

Niet missen
– De watertank met een school sardientjes: prachtig gezicht!
– De (bijna echte) vliegreis naar de Caraïbische Zee.
– De haaienkooi, waarin de metersgrote haaien recht op je af zwemmen.
– Bekijk ook de buitenkant van het aquarium: vanuit de lucht gezien lijkt het gebouw op een reusachtige mantarog.

Nausicaa Aquarium Boulogne sur Mer

Nausicaa zeeaquarium, €26 volw., €19 kinderen (3-12 jaar)  meer informatie: www.nausicaa.nl.

NB vanwege Covid-19 zijn sommige dieren tijdelijk niet te zien, zoals de pinguïns en reserveren is verplicht

SLAAPTIP!

APPARTEMENTEN IN BOULOGNE-SUR-MER

APPARTEMENTEN IN BOULOGNE-SUR-MER Residentie Evancy

We raden aan echt de tijd te nemen voor Nausicaa: je kunt een hele dag uittrekken voor een bezoek. Op 5 minuten van het aquarium kun hje overnachten in de Residentie Evancy Boulogne-sur-Mer. Dat zijn prachtige moderne appartementen (2 tot 6 personen) met uitzicht op de jachthaven van Boulogne. Vaak heb je een eigen balkon of terras én een keukentje, dus je kunt zelf koken. Huisdieren zijn hier ook welkom. Mooie uitvalsbasis ook voor de rest van de Opaalkust en de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Meer informatie

Cap blanc Nez Noord Frankrijk

Beeld: Nausicaa (CC/Jonathan Alexandre, Magnus Larsson (matarog)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.