frankrijk.nl

Disneyland Parijs heropent 17 juni

Disneyland Paris heeft aangekondigd dat het op 17 juni weer opengaat voor publiek. Hier onze praktische tips voor een bezoek aan het bekendste attractiepark van Frankrijk.

Wat kun je doen in Disneyland Parijs?

Mickey Mouse, Star Wars, Frozen en de superhelden van Marvel… Disneyland Parijs is een gegarandeerd succes voor kinderen! Disneyland Parijs bestaat uit twee aparte themaparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Voor elk van deze parken heb je minimaal een volle dag nodig. Disneyland Park heeft wat meer attracties voor jongere kinderen (vanaf 3 jaar), terwijl Walt Disney Studios voor alle leeftijden leuk is. Zoeken jullie specifieke Disney-personages? Zo is de verdeling.

1. Disneyland Park

Dit is het oudste deel van het park, met onder meer Main Street U.S.A. (winkelstraat en parades), het kasteel van Doornroosje en vier themalanden. Adventureland (Aladdin, Robinson Crusoe, Pirates of the Caribbean) Frontierland (Wilde Westen, Pocahontas, Big Thunder Mountain Railroad), Fantasyland (Peter Pan, Sneeuwwitje, Alice in Wonderland, Dumbo) en Discoveryland (ruimtevaart, Space Mountain, Jules Verne).

Disneyland Parjs

2. Walt Disney Studios Park

Het ‘filmstudio’-gedeelte van Disneyland Parijs bevat meerdere themagebieden over bekende films van het merk, zoals Star Wars, Ratatouille, Toy Story, Cars, de Marvel-striphelden en Frozen (wordt vanaf 2023 nog veel groter!).

Met welk budget moet je rekenen?

Aan de kassa kosten tickets voor volwassenen circa €60-€80/dag/1 park en €80-100/dag/2 parken (afhankelijk van het seizoen). Tickets voor kinderen zijn iets goedkoper. Vooraf tickets online kopen is altijd goedkoper dan aan de kassa (ca. 10%) en op het moment zelfs verplicht vanwege Covid-19. Op de site van Disneyland Parijs staan vaak speciale aanbiedingen met en zonder hotelovernachting in het park.

Hoe kom je er vanuit Nederland?

Met de auto Het is 500 km ofwel 5 uur rijden vanaf Utrecht. Reken op €30/dag parkeerkosten bij het pretpark, maar het is gratis als je in een Disney-hotel verblijft.

Met de trein Er is normaalgesproken een rechtstreekse Thalys van Amsterdam naar Marne-la-Vallée/Chessy (reistijd 3 uur en 50 minuten, vanaf €35 enkele reis). Deze treinverbinding is zomer 2020 alleen opgeschort vanwege de coronacrisis. Wel gaat de Thalys naar Gare du Nord in Parijs, vanaf daar kun je de RER pakken.

Disneyland Parijs

Hoe kom je er vanuit Parijs?

Disneyland Parijs ligt 32 km ten oosten van Parijs.

Met de auto: 45 min. tot 1 uur rijden vanaf het centrum.

– RER-trein: 45 minuten met RER-lijn A van station Nation tot Marne-la-Vallée/Chessy. Vanaf daar 5 minuten lopen. Kosten: ca. €15/retour (volw.), €8/retour (kinderen).

Disneyland Express: er is ook een speciale pendelbus vanaf de Eiffeltoren of Gare du Nord. Vertrek rond 8.00 uur, retour 21.00 uur. Reistijd 2 uur, kosten ca. €30 p.p.

Handige tips ter plaatse

Extra Magic Time: gasten van de Disney-hotels mogen ‘s ochtends voor de andere bezoekers al het park in.

Kinderwagen mee: je loopt wat af in Disneyland, dus neem voor hele kleintjes absoluut een kinderwagen mee. Bij de kassa kun je ze ook huren (€30/dag), maar beperkt aanbod.

Picknick mee: breng wat broodjes en flessen water mee (dat mag!), want snacks en drankjes zijn behoorlijk prijzig in de parken.

Rugzak: zorg dat je een rugzak kiest die klein genoeg is om tussen je benen te zetten, anders mag jij niet mee in de attracties en er is geen garderobe.

Disneyland Paris-app: download de app van het attractiepark! Op de interactieve kaart kun je precies zien waar je bent en welke attracties de kortste wachtrijen hebben.

FastPass: maak gebruik van deze gratis voorrangskaarten voor de drukste attracties, waarmee je op een vastgesteld tijdstip naar binnen mag. Je kunt de FastPass (1 p.p.) krijgen bij de ingang.

Disneyland Parijs

Corona-maatregelen bij Disneyland Paris

– Er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten daarom zijn er geen kaarten beschikbaar bij de kassa: vooraf reserveren is verplicht.

– Je hoeft geen negatieve PCR-testt laten zien bij de ingang.

– Een mondmasker is verplicht voor bezoekers vanaf 6 jaar. Waarschijnlijk vervalt deze regel vanaf 1 juli voor het dragen van maskers in de buitenlucht (dus alleen nog mondkapjes in afgesloten ruimtes)

– In de attracties wordt er ruimte vrijgehouden tussen zitplaatsen. De Fast-Pass en Single Rider-optie zijn tijdelijk opgeschort.

-Er staan 2000 pompen met handgel in het park en speciale schoonmaakteams zorgen voor extra hugiëne.

– De schmink-sessies voor kinderen zijn tijdelijk afgeschaft en er zijn minder ontmoetingen met Disney-figuren. Er lopen wel nog steeds enkele mascottes in het park, maar knuffelen met Mickey is voorlopig verboden.

Lees ook: Coronaregels in Parijs en Coronaregels in Frankrijk

reisgids Parijs met kinderen gezinnen ebook

LEES OOK:
25 tips voor gezinnen in Parijs
Familiehotels in Parijs

Beeld: Unsplash, Pixabay

Algemeen 728x90

2 reacties op “Disneyland Parijs heropent 17 juni”

  1. Manon schreef:

    Hi allemaal, weten jullie of je bij de ingang van het park een negatieve PCR test moet laten zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *