frankrijk.nl

Hippe strandtenten tussen Montpellier en Narbonne

Waar moet je zijn aan de kust tussen Montpellier en Narbonne? We schreven al eerder over Le Sérignan Plage, een fijn kampeerdorp vlak bij Cap d’Agde. Wie bij deze badplaats in de buurt op vakantie is moet vooral naar deze leuke strandtenten waar je ook nog goed kunt eten.

Strandtenten? Paillotes heten ze in de Languedoc-Roussillon, terwijl het ook hier allang geen ‘rieten hutjes’ meer zijn. De eenvoudige strandbarretjes van vroeger hebben in veel badplaatsen in de Hérault plaatsgemaakt voor stijlvolle beach clubs met uitgebreide restaurants direct op het strand. Niet alleen fijne plekken om een dag van de zon te genieten, maar ook leuke adressen voor hapje aan zee. Je kunt er vaak heerlijk verse vis en fruits de mer eten, zoals de oesters die hier vlakbij gekweekt worden, in het halfzoute Bassin de Thau.

restaurants aan zee strandtenten

Privé-strandjes

De stranden van de Languedoc zijn op veel plekken vrij breed, dus de strandtenten en hun ligstoelen beslaan vaak maar de helft van het zand. Toch heten het plages privées, omdat je direct voor het restaurant alleen op een gehuurd bed mag liggen. Maar de sfeer is een stuk informeler dan die op de exclusieve privé-stranden van de Côte d’Azur en ook zijn de prijzen lager. Denk aan 13-15 euro voor de daghuur van een ligbed met parasol (en soms zelfs een handdoek) in het hoogseizoen. Alleen let op, de eerste rij aan zee (‘la première ligne’) is vaak iets duurder. Sommige strandtenten hebben formules waarbij naast de ligbedhuur ook een salade, lunchgerecht of drankje (geserveerd aan je bed) is inbegrepen.

Onze favoriete strandtenten in (de buurt van) La Grande-Motte, Montpellier en Cap d’Agde

La Paillote Bambou (La Grande-Motte)

Le Paillote Bambou, La Grande Mott, leukste strandtenten in de Languedoc-Roussillon

Net ten oosten van Montpellier ligt de levendige badplaats La Grande-Motte. Een bekende strandtent daar is La Paillote Bambou. Met een moderne Thaise sfeer dankzij wapperende witte gordijnen, orchideeën en loungebedden van bamboe. Er is hier een prima lunchmenu van rond de €18 en de sfeer is trendy maar ontspannen, want dit is een geliefd adres bij jonge gezinnen uit Montpellier. En inderdaad: ook met kinderen aan tafel word je hier heel geduldig geholpen.

TIP: vanaf Le Grau du Roi kun je een taxiboot nemen om te picknicken op een geheim privé-strandje of om je naar deze hippe strandtent in La Grande Motte te brengen.

L’Effet-Mer (La Grande-Motte)

l Effet-Mer leukste strandtenten in de Languedoc-Roussillon
L’Effet Mer is een van de allermooiste strandtenten van de Hérault, als je het ons vraagt. Luxe ligbedden met handdoek en hoofdkussens (zie ook de foto linksboven), fijne massageruimtes en goed restaurant met mediterrane gerechten. Mooie bouw ook, met veel hout en een wit tentdak dat het geheel een Ibiza-uitstraling geeft. Heel stijlvolle plek!

Le Carré Mer (Villeneuve-lès-Maguelone)

le carré mer - leukste strandtenten in de Languedoc-Roussillon

De broers Pourcel, bekende chef-koks uit Montpellier, zijn de eigenaren van de lichte en moderne strandtent Le Carré Mer op het  strand van Villeneuve-lès-Maguelone. Mooi en fris interieur, met strohoeden en lijsten aan de muur. Fijne, zonnige kaart ook, met onder andere gambas, inktvis en pissaladière. En – logisch zo dicht bij Montpellier – een heel hip sfeertje!

Jungle Beach (Le Cap d’Agde)

Jungle Beach leukste strandtenten in de Languedoc-Roussillon

Oui oui, bij Jungle Beach in Cap d’Agde voel je je even in Afrika: tussen palmbomen en rieten parasollen en uitzicht op de Middellandse Zee! Een mooie en bruisende strandtent waar vooral ’s avonds rond borreltijd een feestelijke sfeer hangt. Je kunt er ook heel aardig eten, dankzij de uitgebreide moderne kaart vol typische strandgerechten.

Les Vagues (Grau d’Agde)

Les Vagues Grau d’Agde strandtent restaurant Languedoc-Roussillon

In de eerste plaats is Les Vagues in Grau d’Agde een goed restaurant, mensen rijden om om hier te lunchen of te dineren. Sfeervolle eetzaal ook, onder een houten dak in Indonesische bouwstijl.  Maar ook de cocktail- en tapasbar op het strand is de moeite waard en elke donderdagavond gaat hier de muziek harder voor een vast avond swingen. Reserveren voor het restaurant is aan te raden want Les Vagues staat bekend als het beste eetadres direct aan zee in de omgeving.

strand van le Sérignan Plage

Beeld: strandtenten en ©Paul Palau (eten), Le Sérignan Plage, Garrigae. Linksboven: L’Effet Mer

LEES OOK:

Le Sérignan Plage, leuke familiecamping en glamping in de Hérault
Houten vissershuisjes direct aan het strand van Serignan Plage
7 bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon

En ga je ietsje zuidelijker lees dan over Chantal’s favoriete hang-out op het strand van Leucate-Plage!

Algemeen 728x90

3 reacties op “Hippe strandtenten tussen Montpellier en Narbonne”

 1. Vliegen Armand schreef:

  Bonjour, ik voeg nog graag effet mer toe inzake de zondagsbrunch. Een super mooi aanbod..voorts is nu een lounge bar op het dak geopend bij de rotonde.
  Voorheen was dit een vervallen discotheek.
  Ziet er heel fraai uit, ik heb even geen naam.

 2. Elise Offermans schreef:

  Ik mis Capao Beach in Cap d Agde.
  Geweldige beach club in balinese stijl. Restaurant geweldig, de hele zomer lunch en diner. TOP!

 3. brigitte de boer schreef:

  Zou wel fijn zijn om te weten waar je met de hond op het strand mag.vorig jaar tussen Carnon Plage en la Grande Motte!
  Heerlijke strandtent naast honde strand waar wjj met hond op terras mochten lunchen.zalig! En echte loungesfeer ook s avonds geweldig.Opening 16/4 as
  Le White Beach, en face de Grand parking ‘Ombrage.gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *