frankrijk.nl

Nieuwe Frankrijk-boeken voor de zomer

Vakantielectuur voor in de zon! Deze praktische gidsen en spannende romans die in Frankrijk spelen zijn onlangs verschenen.

Op pad met locals: streektips van landgenoten

Deze nieuwe gids van uitgeverij Edicola gaat over 50 Nederlanders en Belgen die in Frankrijk wonen. Het zijn eigenaren van B&B’s, gîtes of vakantiedomeinen, maar hun accommodaties spelen slechts een bijrol in het boekwerk. Schrijfster Marion Ammelrooij vroeg vooral naar de streek waar ze wonen. Waarom juist daar en wat zijn hun favoriete plekjes? Dat levert mooie insidertips op voor alle windstreken van Frankrijk! Met voor ons diverse bekende gezichten, zoals de eigenaren van Domaines des Agnelles (Aude), Kimaro Farmhouse (Nièvre) en Maison Valvert (Vaucluse).

Op Pad met Locals

Op pad met locals – overnachten bij Nederlanders en Belgen in Frankrijk, 192 pag’s, €22,50, via Bol.com

Spannende roman voor fietsliefhebbers

In De Afdaling maken twee goede vrienden samen een fietstocht van 40 dagen. Dwars door Frankrijk tot aan de Pyreneeën. Maar wat begint als een vrolijke roadtrip wordt gaandeweg een steeds grimmigere reis. Vooral nadat een van de twee in dronken staat een vreselijk geheim opbiecht. Het proza van de Vlaamse schrijver Koen Paes is soms wat bloemrijk, maar vooral voor wielerfans is deze avontuurlijke thriller een prettige weglezer! (lees hier de eerste pagina)

De Afdaling fietsroman

De Afdaling, Koen Paes, €20,99, via Bol.com


3 andere geliefde wielerboeken:

De Renner (1987) van Tim Krabbé
Ventoux (2013) van Bert Wagendorp
De Kale Berg (2002) van Lex Reurings (non-fictie)


Thriller rond een klooster in de Drôme

In 2018 won Sandrine Destombes de prijs voor beste Franse thriller met Het dubbele geheim van de familie Lessage. Haar nieuwste roman, De kinderen van het klooster, speelt niet in de Provence, maar in de Drôme. In het plaatsje Crest. Als de jonge politieagent Benoit een slingerende Peugeot aanhoudt, gedraagt de bestuurder zich verdacht. Op de achterbank zit een verward kind, dat roept dat de vrouw achter het stuur niet haar moeder is… Een geheimzinnig vrouwenklooster blijkt een centrale rol te spelen in deze affaire. Zomerthriller die het prima doet naast het zwembad, vooral als je in de Drôme bent!

thriller in de Drôme

De kinderen van het klooster, Sandrine Destombes, €21,99, via Bol.com


Beste gids met kleinschalige Franse campings

Bert Loorbach stelt al 15 jaar lang de uitstekende kampeergids Rustiek Kamperen in Frankrijk samen! Perfect naslagwerk voor iedereen die eenvoudige en kleinschalige campings in Frankrijk zoekt. Loorbach selecteert daarbij op rust en omgeving; campings met schreeuwerige waterparken komen er niet in.

kampeergids Frankrijk Bert Loorbach

Rustiek Kamperen Frankrijk, Bert Loorbach, €17,95. via Bol.com


Thriller aan de Franse westkust

The Safe Place is de debuutroman van de jonge Engelse schrijfster Anne Downes. Zij werkte een tijdje als huishoudster op een afgelegen landgoed in Frankrijk en die ervaring inspireerde haar tot deze thriller. Daarin wordt de jonge Emma aangenomen als nanny bij een rijke Engelse familie in een prachtig huis aan de Franse westkust. Maar het paradijselijke plekje blijkt al snel zo zijn schaduwkanten te hebben.

thriller zomer 2020 Het veilige huis

Het veilige huis, Anne Downes, €20  Bol.com

LEES OOK:
3 wandelboeken die in Frankrijk spelen
Vakantieromans per Franse regio: lezen over de plek waar je verblijft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.