frankrijk.nl

Parijs, zoals de stad er nu uitziet!

Parijs is ronduit magisch deze dagen. Zonder de drukte van toeristen. Zonnig en schoon. Reisjournalist en fotograaf Thijs Heslenfeld moest er vorige week zijn voor werk en maakte deze heerlijke foto’s.

24 uur in Parijs. De stad is prachtig in deze ongebruikelijke rust. Parken zijn nog dicht. ‘s Avonds verzamelen de Parijzenaars zich op elke plek waar dat maar enigszins mogelijk is om te borrelen en bij te praten.

Iedereen sjouwt met bier, wijn en eten. Het bruist. Bij kroegen kun je wat te drinken halen maar binnen kom je niet en terrassen zijn er niet. Nette rijen en gezellig gekeuvel overal. De rotzooi wordt netjes opgeruimd.

Overdag is het vooral rust en gebrek aan horeca dat opvalt. In winkels moet je een mondkapje op maar dat wordt niet altijd gedaan. Supermarkten zijn veel losser dan bij ons, van afstand houden snappen ze hier nog minder. De boekverkopers langs de Seine zijn weg, de Afrikanen met zonnebrillen en plastic Eiffeltorens ook.

Verder is het gewoon Parijs, maar zonder rolkoffers en lelijke massa’s toeristen. Zonder getoeter en rondvaartboten. Maar met vrolijke kinderstemmetjes en elegante mensen.

En de nacht is waanzinnig. Fluisterstil. Geen auto’s, geen vliegtuigen, geen mensen, niks. Zo stil als een nacht in de woestijn…

Parijs vlak na de versoepeling

Parijs Seine na de lockdown

Parijs Seine na de lockdown

Reisjournalist Thijs Heslendfeld reist regelmatig naar Frankrijk om goede wijn (menetou salon) te importeren!

Naschrift redactie: sinds 31 mei zijn de parken weer open in Parijs en vanaf 2 juni openen ook de terrassen weer. Lees hier onze informatie over de versoepeling in Frankrijk

LEES OOK:
LAATSTE UPDATE: corona-situatie in Frankrijk
Op vakantie in Frankrijk: wat merk je straks van de corona-regels?

Tekst en beeld: Thijs Heslenfeld

2 reacties op “Parijs, zoals de stad er nu uitziet!”

  1. N. Tournier schreef:

    Parijs voor de Parijzenaars, lijkt me heerlijk als je daar woont en je eigen stad eens voor jezelf hebt.

  2. chris sijmons schreef:

    Lang gewoond, ik mis het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *