frankrijk.nl

Natuurvakantie in Normandië of Bretagne

Dicht bij huis op vakantie met de auto? Normandië en Bretagne zijn interessante opties, met een fijne mix van platteland en zee. Veel te zien, veel te doen – in alle kalmte. Op deze natuurcampings kun je vrijstaande chalets en tenten huren met een eigen badkamer.

camping Calvados Normandië

1. Op het platteland van de Calvados (Normandië)

Wandelen en fietsen in de landelijke Pays d’Auge waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Bij de camping Huttopia Calvados-Normandie verblijf je midden in deze streek in het achterland van de Calvados. Appelboomgaarden, grazende koeien, slingerende landweggetjes. De kust is op maar een half uur rijden (auto of e-bike) en toch voelt het hier prettig afgelegen! Diverse glamping-accommodaties (tenten, chalets) hebben eigen sanitair. Ook zijn er diverse afhaalmogelijkheden op de camping. Zoals de retrocaravans waaruit pizza’s en hamburgers worden verkocht! Bovendien levert de bakker uit het dorp bestellingen af bij de receptie, dus je hoeft hier minimaal op pad voor boodschappen. Voor de kinderen is er leuke afleiding ter plaatse met een boomklimparcours op het kampeerterrein. Ook super: ter plekke elektrische fietsen te huur!  Geopend tot 27 september. Meer informatie

chalet bungalow camping Normandië

camping Calvados Normandië

camping Calvados Normandië


2. Langs de krijtkust van Normandië

Tussen de weilanden maar ook met uitzicht op zee, deze camping in de buurt van Fécamp ligt op een prachtige locatie: Huttopia Les Falaises-Normandie. Deze camping is mooi ruim opgezet, dus je hebt veel privacy rond je tent en dat geldt helemaal voor de huuraccommodaties. Zoals de Chalets Evasion Vista, waar de woonkamer en de veranda direct in elkaar overlopen! Er is een mooi overdekt zwembad op de camping, kinderen kunnen individuele ponyritjes maken op het terrein en er zijn yogalessen in de openlucht. Of het toppunt van ontspanning in de natuur: ga wandelen over het kustpad over de krijtkliffen, dat onder meer langs het fotogenieke kiezelstrand van de Grandes Dalles (op 1,7 km) loopt. Geopend tot 1 november. Meer informatie

Huttopia camping Normandie krijrotsen

Huttopia glamping in de buurt van Fécamp en Etretat

yoga camping Huttopia Normandië


3. Aan de Baai van Mont Saint-Michel (Bretagne)

Mont Saint-Michel is weer open voor bezoek maar als je bang bent voor drukte: zelfs van een afstandje is het kloostereiland spectaculair om te zien. Huttopia Baie du Mont St-Michel ligt er vlakbij. Deze camping heeft een mooi groen kampeerterrein rond een klein meertje. Je kunt er elektrische fietsen huren: top voor prachtige tochten langs de baai. Volg bijvoorbeeld La Route de la Baie du Mont Saint-Michel, langs de kwelders (prés salés) met grazende schapen. Bij laagtij kun je ook wandelingen maken dwars door de baai: een soort wadwandelen, echt prachtig. De houten mobil-homes en chalets op de camping hebben een groot terras en veel privacy. Hetzelfde geldt voor de mooie ‘Tentes Trappeur’ in Canadese stijl.  Heerlijke plek om van een mooie sterrenhemel te genieten! Ook op deze camping zijn goede afhaalmogelijkheden en een broodservice, dus je hoeft weinig het dorp of de supermarkt in. Geopend tot 27 september. Meer informatie

campings Mont Saint-Michel

campings Mont Saint-Michel

campings Mont Saint-Michel

Corona-maatregelen op de campings van Huttopia

Huttopia heeft diverse voorzorgsmaatregelen ingevoerd tegen Covid-19 voor gasten en personeel. Zoals extra schoonmaakprocedures (Socotec-gecertificeerd), aangepaste looproutes en andere voorzieningen. Ook vind je op deze campings glamping-huuraccommodaties met eigen badkamer. Lees er hier meer over

Meer informatie over deze en andere groene natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
6 natuurcampings bij Franse meren
Duurzame familiecampings in de Ardèche, Drôme en Dordogne
5 kleine campings direct aan de Franse kust
De 10 mooiste plekken van de Calvados

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.