frankrijk.nl

La Souche, B&B in de wijnstreek bij Béziers

Tussen de wijngaarden van Saint-Chinian in de Languedoc ligt La Souche, een charmante chambres d’hôtes. De wijnstokken lopen er letterlijk tot aan het zwembad en ook het interieur van dit landhuis ademt Zuid-Frankrijk. Een heerlijke plek onder de zon, met Nederlandse eigenaren.

Choix-de-vivre

Monique en Tiddo, de nieuwe eigenaren van La Souche, verruilden vorig jaar hun weekend-B&B langs het Pieterpad voor een tous-les-jours-chambre d’hôtes in de Languedoc. Daarmee ging de lang gekoesterde wens om in Frankrijk een nieuw leven op te bouwen in vervulling. Hun ervaring in de hospitality-business kwam daarbij goed van pas. Inmiddels voelen zij zich helemaal thuis in de Languedoc en genieten van hun fulltime rol als gastheer en gastvrouw. Dat zien we terug in het huis én in de keuken…!

B&B La Souche

Oud familiehuis met eigentijdse charme

Het eerste wat opvalt is de ouwe blauwe Renault 4 voor de deur van dit voormalige herenhuis in Saint-Chinian. In sierlijke letters staat op het portier ‘La Souche’ geschreven: een origineel uithangbord voor deze chambres en table d’hôtes waar het goed toeven én goed eten is!

B&B La Souche - Languedoc

Het huis ademt nog altijd de sfeer van weleer. Het kost je weinig moeite om hier een deftige familie te zien zitten in de salon, die nu dienstdoet als eetkamer bij slecht weer. Of om lachende kinderen de majestueuze trap met marmeren treden te zien afdalen. Gelukkig zijn er ook veel authentieke elementen bewaard in de 4 gastenkamers op de eerste verdieping. Net als in het grote appartement voor 4 personen op de tweede etage. De grandeur van het huis gaat prima samen mooi met de inrichting in eigentijdse kleuren en de stoere badkamers. Hoge plafonds, grote ramen en een leuke mix van brocante en trendy meubilair completeren deze eigenwijze setting, die helemaal past bij eigenaren van het huis.

B&B La Souche St Chinian

Table d’hôtes: aanschuiven maar!

Afhankelijk van de wensen van de gasten organiseert het stel diverse keren per week een table d’hôtes: gezellig met z’n allen aan tafel voor een driegangendiner. Wij zijn fan van dit concept! Bij mooi weer buiten op het terras en anders binnen in de stijlvolle eetkamer. “Ik hou van koken maar om dat ook voor andere mensen te doen was best even spannend,” vertrouwt Monique me toe.  Vorige zomer had ze haar ‘keukendoop’ en die heeft ze glansrijk doorstaan. Dus ook dit jaar kun je weer aanschuiven! Verwacht eerlijk en puur eten, met zoveel mogelijk lokale seizoensproducten.

B&B La Souche

Table d'hôtes B&B La Souche

Wijn en vakantie in Saint-Chinian

La souche is Frans voor wijnstok en daar is een goede reden voor. Slechts een hek scheidt het zwembad achter het huis van de wijngaarden: je kunt de druiven bijna aanraken! En als je genoeg hebt van de rust in deze mooie groene setting dan is er nog van alles te doen in de omgeving. Op minder dan 1 uur rijden kun je een dagje doorbrengen aan zee, mooie steden bezoeken (Montpellier, Carcassonne), fietsen, wandelen, kanovaren en natuurlijk wijnproeven.  Zoals bijvoorbeeld bij Mas des Dames, het wijndomein van de Nederlandse wijnmaakster Lidewij van Wilgen, op slechts 25 minuten van La Souche. Joie de vivre en santé liggen bij La Souche erg dicht bij elkaar!

Kamers met ontbijt van €90 tot €110/nacht. Studio van €725 tot €825/week. Table d’hôte €26,50 p.p. Info en reserveringen: www.lasouche.com

B&B La Souche

PLUS+
– Diverse keren per week (afhankelijk van het seizoen) is er een table d’hôtes, bijna altijd op het leuke terras buiten.
– De prachtige omgeving met veel bezienswaardigheden zoals het dorp Saint-Chinian (leuke markt!), de plaatsen Béziers, Montpellier (heerlijk winkelen!) en Narbonne.
– Het strand ligt op 45 minuten rijden, het mooie Carcassonne op een uurtje. Op weg naar Carcassonne kun je ook even stoppen bij het kleine museum ‘De Franse verleiding in Fontcouverte, waar landgenoot Ger Verhoeve leuke dingen kan laten zien en vertellen over de geschiedenis van het toerisme in Zuid-Frankrijk.

LEES OOK:
De mooiste plekken van de Languedoc-Roussillon
GROETEN UIT… de Hérault
Bijzondere stranden in in de Languedoc-Roussillon

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en La Souche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *