frankrijk.nl

Tussenstop-B&B’s langs de A20 & A71

Ga je met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje en wil je onderweg een nachtje stoppen? Dit zijn leuke slaapadressen ten zuiden van Parijs. Vlak bij de snelweg, gunstig gelegen in de Limousin en de Berry. En even wat anders dan een saai snelweghotel!

B&B Maison Les Galettes – vlak bij de A71, in de Berry

Op nog geen half uur van de A71, de autosnelweg die door het hart van Frankrijk loopt, hebben Bart en Loes een heerlijke B&B. Wie een trouwe kijker is van het tv-programma Ik Vertrek heeft al kunnen zien hoe dit sympathieke stel in 2017 begon aan dit avontuur! Hun authentieke boerderij heeft nu 5 sfeervolle gastenkamers met eigen badkamers, waarvan 1 ruime familiekamer. En helemaal fijn: er is ook een zwembad!

tussenstops B&B

Maison Les Galettes in Rezay. Kamers (2-3 pers.) vanaf €80 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €145. maisonlesgalettes.com, +33 (0)6 42 83 96 26.


B&B La Vieille Forge – vlak bij de A71, ten noorden van Clermont-Ferrand

Na nog geen 20 minuten rijden van de snelweg kom je bij de romantische chambres d’hotes La Vieille Forge. De Oude Smidse heeft uitzicht op koeien, paarden, glooiende heuvels en bossen. Het is een heel rustgevende tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk of Spanje! Wie niet te laat aankomt kan eerst nog even pootjebaden in de rivier op 5 minuten van de boerderij. Daarna een aperitiefje in de ommuurde binnentuin en een warme maaltijd is ook mogelijk. Na een rustige nacht in 1 van de vier gastenkamers, waaronder een zeer ruime familiekamer, kun je de volgende ochtend na een Frans ontbijt weer uitgerust op reis. Of misschien toch nog een nachtje blijven?

bed & breakfast bij de snelweg Clermont-Ferrand Auvergne

La Vieille Forge in Blot l’Eglise. Kamers vanaf  €69 inclusief ontbijt, table d’hôtes €22,50 (incl. 1/4 wijn), kinderen tot 10 jaar €15 . Wifi aanwezig. www.lavieilleforge.nl en +33 (0) 660 863 046


Maison Voilà – in de buurt van de A20, ter hoogte van Châteauroux

Midden in Frankrijk en op 20 minuten van de A20 bij Châteauroux ligt het landelijke Maison Voilà, dat zowel een B&B als een mini-camping is. Een heerlijke plek om de kinderen (en jezelf) los te laten na een dag in de auto want op het terrein is er een groot veld om te rennen en te spelen. Er is een trampoline, jeu-de-boules-baan, een groot schaakspel, een zwembad, tennisbaan, buitenjacuzzi en ja, zelfs een sauna! Het fijne is dat je hier ook kunt kamperen met eigen tent of caravan. In de voormalige boerderij en de ernaast gelegen schuur zijn de gastenkamers ondergebracht, geschikt voor 2 tot wel 6 personen. ’s Avonds kun je aanschuiven bij Martin’s table d’hôtes (€20 voor volwassenen, €10 voor kinderen tot 12 jaar).

Maison Voila tussenstop B&B

Maison Voilà in Montipouret. Gastenkamers vanaf €70 voor 2 personen, familiekamers 4-6 pers. vanaf €145. maisonvoila.nl, tel.+33-(0)6 24765761


B&B La Traverse – vlak bij de A20, net boven Limoges

Deze chambres d’hôtes op het platteland van de Limousin – op nog geen 10 minuten van de A20! – bevindt zich in een sfeervol 19e-eeuws landhuis met een gigantische tuin. Je loopt langs de bloemperken met geurende lavendel naar de voordeur van Carol en James, een Brits stel dat hier 4 jaar geleden neerstreek. Ze bieden 3 grote gastenkamers en 1 familiesuite met klassieke charme, zoals een bad op pootjes. Je kunt je hier culinair laten verwennen tijdens het diner en het ontbijt, ook verzorgen de eigenaren themaweken in het voor- en naseizoen, zoals schilder- en tekenlessen.

B&B tussenstop La Traverse Limousin – net boven Limoges

La Traverse in Fromental. Kamers vanaf €85, familiesuite €140 inclusief ontbijt. €20 voor een extra bed. Tables d’hôtes (3 gangen) €30, meer informatie en reserveringen


B&B Vue de Vallée – vlak bij de A20, net boven Limoges

B&B tussenstops chambres d'hotes Luimousin A20

Heerlijk om na een hoop kilometers over het asfalt te kunnen uitrusten in de groene en rustgevende omgeving van deze B&B in de Haute-Vienne (Limousin). Het huis met prachtige uitzicht staat aan de rand van een klein dorpje op 10 minuten van de snelweg. De Engelse Emma zorgt hier voor een heerlijk ontbijt op het terras of in de lichte eetkamer. Het adres is goed te combineren met een bezoek aan Oradour-sur-Glane, een van de indrukwekkendste WOII-plekken in Frankrijk. Er zijn 2 familiekamers (1 voor 3-4 pers. en 1 voor 3-5 pers.) en 3 tweepersoonskamers – alle met eigen badkamer. Honden zijn hier ook welkom!

chambres d hotes Vue de Vallee A20

Vue de Vallée in Bersac-sur-Rivalier. Kamers vanaf €75, familiekamers vanaf €87 (3 pers.).  www.vuedevallee.com en +33 (0)7 88 04 65 81.


B&B La Bouchère 33 – vlak bij de A20, ten zuiden van Limoges

Op maar 5 minuten van de A20 en toch midden in een plattelandsdorp! Judith ontvangt gasten in een vroegere slagerij, met 5 gastenkamers, waarvan 2 familiekamers. Je kunt parkeren op het grote erf en motorrijders mogen de garage gebruiken. s’Ochtends krijg je een heerlijk ontbijtje en op verzoek maakt Judith zelfs een diner met verse groente en fruit. Judith heeft namelijk een kleine maar fijne moestuin, vooral de tomaten hebben zo veel smaak! Reken dus op een geweldige ratatouille, ovenschotels, zelfgemaakte jams en veel meer. En voor het betere ontspannen na de autorit: probeer hier een van de hangmatten op de veranda of zoek het nabije zwemmeertje op!

BB tussenstop langs de Franse snelweg Limoges A20 chambres d'hôtes

La Bouchère 33 in Meuzac, kamers vanaf €60 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €95, meer informatie & reserveren

B&B's langs de Franse autoroutes A20 en A71

Bekijk deze kaart hier

LEES OOK:
B&B’s langs de Route du Soleil (A6/A7)
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Beeld linksboven: Maison Voilà

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *