frankrijk.nl

Coronaregels op de Franse autoroutes

Moet je gevaccineerd zijn om in een tussenstop-hotel te slapen in Frankrijk? Heb je een coronapas nodig in het benzinestation? Vragen & antwoorden over de coronaregels voor autorijden in Frankrijk.

Laatste update: 22 juli 2021 

1. Welke controle is er bij de Franse grens of bij de tolpoortjes?

Officieel moeten alle reizigers bij het binnenreizen van Frankrijk en negatieve PCR/antigeen-test (max. 24 uur oud), een volledig vaccinatiebewijs of een bewijs van immuniteit kunnen laten zien. Lees meer Maar in praktijk wordt hier niet op gecontroleerd bij de grens en al helemaal niet bij de tolpoorten.

2. Kun je tanken bij de Franse benzinestations als je geen coronapas hebt?

Je hebt geéén coronapas nodig voor het betreden van een pompstation. Tot 14 maart moet je wel een mondkapje op, maar na die datum hoeft ook dat niet meer.

Lees ook: Zwarte zaterdagen 2022

3. Zijn de wegrestaurants en snackbars in de benzinestations geopend?

Alle horeca in Frankrijk is weer open en dat geldt ook voor de pompstations. Tot 14 maart heb je op restauratieplekken met zitplaatsen een coronapas (QR–code/2G) nodig, na die datum niet meer.

4. Heb je een coronapas nodig bij tussenstop-hotels of B&B’s?

Alleen in de binnen-horeca van hotels heb je een coronapas (QR-code/2G) nodig, maar dat geldt niet voor de receptie. En vanaf 14 maart 2022 vervalt de coronapas in Frankrijk helemaal.

5. Is de Franse corona-app bruikbaar voor vakantiegangers?

De  Franse corona-app TousAntiCovid is ook downloadbaar (in het Engels) op een Nederlandse of Belgische smartphone. Deze app geeft de laatste Franse coronacijfers, waarschuwt als je in de buurt bent geweest van iemand die (later) positief getest is, én je kunt deze app gebruiken om je vaccinatiebewijs, negatieve testen of herstelbewijzen te uploaden, zodat je binnen kunt in Franse horeca en uitgaansgelegenheden deze zomer.

Lees ook: Franse coronaregels in winkels, horeca, op het strand en op de camping

Automatisch op de hoogte blijven van al onze artikelen over Frankrijk? Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

LEES OOK:
Tussenstop-hotels & B&B’s langs de autoroutes
Boetes die je wilt voorkomen op de Franse snelweg
Mooie dorpen en steden langs de autoroute
Milieusticker nodig in Frankrijk of niet?

8 reacties op “Coronaregels op de Franse autoroutes”

 1. Harrie schreef:

  mijn vrouw en ik verblijven vanaf november in het zuiden van Spanje, 29 maart rijden wij terug naar Nederland. Onze vacccinaties zijn dan inmiddels verlopen, een negatieve test kunnen wij in Spanje
  halen, echter deze is maar 24 uur geldig, voordat wij de test gedaan hebben en dan in Frankrijk aankomen is er meer dan 24 uur verstreken, als ze ons dan aanhouden/controleren waar moeten we dan rekening mee houden. Wie heeft hier een passend antwoord of oplossing voor.
  Ps. boosterprik is voor overwinteraars moeilijk te verkrijgen in Spanje

 2. Jack schreef:

  Niet meer, dit staat op de NOS site:

  Vanaf woensdag geen PCR-test meer nodig voor Frankrijk
  Europeanen die in Frankrijk op vakantie willen, hoeven vanaf woensdag geen negatieve uitslag van een PCR-test meer te laten zien als ze een vaccinatiebewijs hebben. Bij terugkeer naar Nederland moet je nog wel een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur.

  Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is nog altijd dat je alleen voor noodzakelijke reizen naar Frankrijk moet gaan. Met uitzondering van Corsica, geldt voor heel Frankrijk kleurcode oranje.

  Wie toch naar Frankrijk gaat wordt dringend geadviseerd na thuiskomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 kan men zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

 3. paul de korte schreef:

  Paul
  Wij willen 5 juni naar Frankrijk en wij hebben onze 2 vaccinaties al gehad,is het dan alsnog nodig om een pcr test te doen

 4. Jan Pos schreef:

  Wij (2 personen) willen 29 en 30 mei via de route du soleil naar onze sta caravan in Die (departement Drome) met een hotel- tussenstop in Neufchateau. Geeft dit problemen. Wij hebben 2 prikken gehad in februar en maart.

 5. decat claus schreef:

  Wij vertrekken overmorgen als het gaat naar ons huis in spanje (oranje zone) regio valencia
  mogen we na de lockdown frankrijk van 28-10-2020 door frankrijk rijden
  moeten we rekening houden met de avondklok?
  dank u bij voorbaat voor de info

 6. Anita schreef:

  Ja dat kan gewoon bij de pomp. Let wel op handschoenen en mondkapjes is een aanrader.

 7. Gertie schreef:

  We gaan (als alles goed is) de 2e week van september op vakantie naar de Correze en ik ben benieuwd of je langs de snelwegen met je pinpas kunt betalen zonder dat je naar binnen hoeft om af te rekenen……………we gaan via Lille, Parijs, Orleans, Vierzon, Limoges……..
  Ik hoor het graag.
  Groeten Gert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.