frankrijk.nl

5 citycampings bij Franse steden (en de autoroute!)

Ideaal voor een tussenstop, deze natuurcampings aan de rand van mooie Franse steden! Op de CityKamps van Parijs, Lyon, Angers, Straatsburg en Colmar overnacht je op veilige afstand in het groen en handig dicht bij de vakantieroutes naar het Zuiden. Ook kun je een dagje meepikken in deze mooie steden zelf, die komende zomer rustiger dan ooit zijn!

Parijs: kamperen in het Bois de Boulogne (A1/A10/A5/A6/A13)

Indigo camping Bois de Boulogne bij in Parijs

Ongelofelijk maar waar, een wereldstad als Parijs heeft gewoon een camping binnen de stadsgrenzen. Camping Paris Bois de Boulogne, in het gelijknamige bos aan de westkant van de stad, is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en uitgebreid tot 7 hectare. Ruim 400 kampeerplaatsen zijn hier beschikbaar en zeker 75 huuraccommodaties (zoals mobil homes). Ondanks deze ruime opzet voelt de camping absoluut niet grootschalig, dankzij de slimme indeling en de subtiele houten campinggebouwen en speelterreinen.

PLUS+ Smaakvol centraal bezoekersgebouw met groot terras. / Fietsverhuur op de camping en pendelbus van Bois de Boulogne naar centrum Parijs (Porte Maillot, 17e). / Uitzicht op de Seine vanaf de camping! Meer informatie


Angers: glamping tussen water en stad (A11/A10)

Carole beschreef al eens hoe ontzettend leuk de stad Angers, in de Loirestreek is! Een bruisende studentenstad met veel leuke adressen en goede shopping. Een heerlijke tussenstop dus op weg naar het Zuidwesten van Frankrijk of Spanje, op ongeveer 20 km vanaf de autoroute A10, van Parijs naar Poitiers. Net buiten Angers, ligt Camping Angers – Lac de Maine, een natuurcamping aan een groot recreatiemeer. Behalve ruime, groene staanplaatsen vind je hier leuke houten chalets (Chalet évasion).

City camping Angers tussenstop Huttopia

PLUS+ De fietsroute Loire à Velo loopt vlak langs de camping. / Fietsen te huur op de camping. / Op het meer kun je ook zeilen en het is een vogelreservaat met honderden vogelsoorten. / Houten chalets en woonwagens te huur. / Maar 10 minuutjes wandelen of 5 minuutje fietsen naar het centrum van Angers! Meer info


Lyon: citycamping aan de Route du Soleil (A6/A7)

Rijd deze zomer niet voor de zoveelste keer voorbij aan Lyon, want dat is echt een van de allerleukste steden van Frankrijk! Klein-Parijs in sommige opzichten, maar dan met veel compacter en rrustiger. Camping de Lyon is een goedkope en praktische plek om een paar nachten te overnachten terwijl je overdag door Vieux-Lyon of de hippe wijk en La Croix-Rousse en Les Confluences slentert. Met de auto ben je binnen 15 minuten in het centrum en de bus stopt pal voor de camping.

Camping Indigo Lyon

PLUS+ Echt vlak naast de A7/Autoroute du Soleil, dus  je draait zo de camping op! (maar er is een goede geluidswal dus je hoort en ziet de snelweg verder niet). / Bushalte voor de camping. MIN- Dit is een geliefde etappe-camping dus vooral ‘s zomers is het een vrij druk komen en gaan. / De faciliteiten zijn nogal verouderd, maar in 2019 wordt de camping (eindelijk) helemaal verbouwd. Maar de unieke locatie met de binnenstad van Lyon om de hoek, maakt veel goed! Meer informatie


Straatsburg: natuurcamping op fietsafstand van de kathedraal

camping Indigo Strasburg

De prachtige nieuwe Camping de Strasbourg ligt in een groot park in een buitenwijk. Heel interessante locatie voor wie de gezellige hoofdstad van de Elzas wil bezoeken. De kleine camping (106 staanplaatsen en 75 huuraccommodaties) ligt op maar 10 minuten van de historische binnenstad. Daarvoor kun je het openbaar vervoer nemen of fietsen over een keurig fietspad. Idyllische uitvalsbasis dus om al het moois van de stad te gaan zien (zoals de beroemde kathedraal, de wijk La Petite France en de diverse leuke musea, waaronder het Musée Alsacien). En einde van de dag kun je dan weer heerlijk een plons nemen in het verwarmde buitenbad!

PLUS+ Het hele jaar open, zelfs in december tijdens de beroemde kerstmarkt. / De camping bestaat sinds 2015, dus alles is nog prachtig nieuw. / Verwarmd buitenzwembad. / De tram naar het centrum stopt voor de deur. Meer informatie


Colmar: nét buiten de oude binnenstad kamperen

Camping Indigo Colmar

Nog een heerlijke stad in de Elzas waar je slapen in het groen kunt combineren met een stedentrip. Camping de l’Ill is een natuurcamping op maar 2 km verwijderd van de prachtige vakwerkhuizen en grachten van Colmar. Na cultuursnuiven in de binnenstad (Musée Unterlinden!) trek je je weer compleet terug in de frisse lucht, want canvastenten en chalets staan hier op een lommerrijk terrein aan de rand van rivier de Ill.

PLUS+ Pendelbus en fietspad naar het centrum. / Het hele jaar open, dus ook een handige verblijfstip voor een bezoek aan de beroemde kerstmarkt van Colmar! / Verwarmd buitenzwembad. / Gratis wifi op het kampeerterrein. Meer informatie

NIEUW! Sinds juli 2020 is er ook een eerste CityKamps in Nederland: Camping Valkenburg.

COVID-19 maatregelen bij Huttopia

– Deze campings zijn ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Meer informatie over deze 5 CityKamps by Huttopia:  www.citykamp.com

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

LEES OOK:
5 hippe natuurcampings midden in het groen
Familiecampings op spectaculaire locaties in Frankrijk
5x glampings met spectaculair uitzicht

Algemeen 728x90

Reacties zijn gesloten.