frankrijk.nl

Campings in Normandië: bij Etretat of de D-Daystranden

Deze zomer liefst een beetje dicht bij huis op vakantie? Ga kamperen langs de kust van Normandië! Met uitzicht op de spectaculaire krijtrotsen rond Etretat. Of bij de beroemde zandstranden van de Calvados.

1. ETRETAT, FÉCAMP & DIEPPE

Vanaf de Nederlandse grens rijd je met de auto al in 4,5 uur naar de mooie krijtkust van Normandië. Een ritje van niks en voor je het weet sta je bovenop de kliffen bij Etretat, naar die ongelooflijk mooie naaldrots in zee te staren. Al honderd keer op een foto gezien en toch.. niets zo indrukwekkend als deze plek met je eigen ogen ontdekken!

etretat rotsen

Profiteer ook van de rest van het mooie Seine-Maritime, het noordelijkste deel van Normandië. Slenter over de mooie kiezelstranden van Fécamp en Yport. Ga koffiedrinken in het pittoreske dorp Veules-les-Roses (De kerk! Die straatjes!). En bezoek de authentieke vissersplaats Dieppe, de grootste Franse haven voor sint-jakobsschelpen… Een gebied dat we van harte kunnen aanraden!

Campings rond Etretat

Een camping op een erg mooie locatie langs de Normandische krijtkust is Flower Camping Renneville in Fécamp. Deze terrascamping ligt letterlijk boven op de kliffen en het uitzicht bezorgt kippenvel, zo mooi. Vanaf vrijwel alle kampeerplaatsen zie je hier de zee! Fécamp is te voet te bereiken en dat geldt ook voor het kiezelstrand op maar 200 meter.Vanwege de centrale ligging ben je vanuit deze camping ook zo op andere mooie plekken langs de ‘Albasten kust’: Etretat (20 min.), Veules-les-Roses (40 min.) en Dieppe (1 uur met de auto).

flower camping etretat renevilleFlower Camping Renneville

Nog dichter bij Etretat vind je Flower Camping la Chênaie, op slechts 12 km van de fotogenieke naaldrots. Deze camping ligt aan de rand van het sfeervolle badplaatsje Yport. Vroeger was het een vissersdorp en op het witte kiezelstrand zie je nog steeds gekleurde roeiboten liggen. Dat strand is maar een kwartiertje lopen vanaf deze kleinschalige familiecamping boven op de krijtrotsen. Het heeft een verwarmd zwembad en diverse glampingmogelijkheden, zoals lodgetenten (Freeflowers) en houten stacaravans.

flower camping etretat la chenaieFlower Camping La Chênaie

Lees ook: 5 kleine familiecampings aan zee in Frankrijk


2. BIJ DE D-DAY STRANDEN

Een stuk verder naar het westen, liggen de landingsstranden van Normandië. Een gebied met een historische lading. Je kunt hier mooie stadjes bezoeken als Bayeux, Caen en Arromanches. En natuurlijk de musea en monumenten langs de invasiestranden zelf, waarvan Omaha Beach (hieronder op de foto) en Utah Beach de bekendste zijn. En je zou bijna vergeten dat de D-Daystranden ook gewoon prachtige zandstranden zijn, waar je fijn kunt wandelen, schelpen zoeken, zwemmen of pootjebaden!

omahah beach

Campings bij Omaha Beach en Utah Beach

Vanaf Flower Camping Omaha Beach zie je het bekendste D-Daystrand aan je voeten liggen… Deze driesterrencamping op de kliffen heeft een privé-paadje naar Omaha Beach: een wandelingetje van een paar minuten. Ook de beruchte klif La Pointe du Hoc (te zien in diverse WOII-films) is dichtbij: maar 10 minuten rijden. Deze familiecamping met zwembad, beachvolleybalveld en jeu-de-boules-baan heeft 290 staanplaatsen, diverse kant-en-klare huurtenten en stacaravans.

flower camping omaha beachFlower Camping Omaha Beach

Omaha BeachOmaha Beach

Flower Camping Utah Beach ligt op 100 meter van het invasiestrand Utah Beach. Diverse huuraccommodaties op deze camping hebben een eigen terras (zoals de Sweet Flower-cabanes, om van het uitzicht te kunnen genieten. Veel kinderactiviteiten ook, met een verwarmd zwembad, glijbanen, kleuterbadje, minigolf en boerderijdieren op het terrein.

flower camping utah beach normandieFlower Camping Utah Beach

Kijk ook hier voor meer campings in Normandië!

LEES OOK :
5 kleine Franse campings aan zee

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flower Campings.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.