frankrijk.nl

5 rustige campings aan zee in Frankrijk

Deze mooie natuurcampings liggen direct aan zee in Zuid-Frankrijk, op de eilanden langs de Franse westkust en in Les Landes. Het strand is er dus altijd dichtbij en je kampeert er onder zeedennen en pijnbomen. Sfeertje!

1. Glamping-camping aan de Côte d’Azur

Unieke kampeerlocatie in het bos van Janas, een natuurgebied op het schiereiland tussen Sanary-sur-Mer en Toulon. Vanaf Camping Huttopia Forêt de Janas kun je zo naar het dichtstbijzijnde strandje lopen en een duik nemen in de Middellandse Zee! De natuurcamping zelf is een oase, met mooi uitgeruste accommodaties en een zwembad. Bovendien liggen er diverse mooie bezienswaardigheden in de buurt: zoals de eilanden Embiez en Bendor of het kustpad van de Côte d’Azur. Meer info

camping direct aan zee Cote d'Azur Huttopia Janas

2. Kamperen op Noirmoutier, eiland voor de Franse westkust

Over naar de westkust van Frankrijk, naar het mooie eiland Noirmoutier! Vanaf het beroemde Plage des Dames is het nog geen kwartiertje wandelen naar Camping Huttopia Noirmoutier, die ook aan het strand ligt. Op slechts een paar stappen verwijderd van zee staan prachtige tenten van canvas en hout. Diverse tentmodellen hebben zelfs een eigen terras met loungehoek, om optimaal van het mooie uitzicht te kunnen genieten. Het charmante Noirmoutier-stad, met een kasteel, leuke restaurants en winkels, ligt op 10 minuutjes fietsen. Meer info

camping huttopia Noirmoutier

3. Natuurcamping op Ile de Ré vlak bij zee

Camping Huttopia Chardons Bleus – Île de Ré ligt naast Sainte-Marie-de-Ré, een van de mooie witgeschilderde dorpen van Île de Ré. Het kampeerterrein midden in een bos heeft ruime staanplaatsen, leuke glamping-accommodaties en een verwarmd zwembad. Via een fietspad ben je heel snel op het strand. Ook loop je zo het dorp in om een terrasje te pakken of naar de markt te gaan. Je moet er vlug bijzijn, want deze zeer geliefde camping is snel vol in het hoogseizoen. Maar in het voorjaar en in september of oktober is het makkelijker om een plek te vinden. Meer info

CHardons bleus camping Huttopia op eiland Ile de Ré

4. Natuurcamping met uitzicht op de Atlantische oceaan 

Dit is nóg een camping op het prachtige eiland Ile-de-Ré: Camping Huttopia Côte Sauvage Île de Ré. Deze kleinschalige camping heeft mooie houten speelplekken voor de kinderen tot op het strand! De zandkleurige lodgetenten die je hier kunt huren gaan bovendien helemaal op in de natuurlijke omgeving van duinen en helmgras. Je verblijft hier midden in de natuur, maar de camping ligt op fietsafstand van de vele prachtige dorpjes van dit eiland. Meer info

camping Huttopia op eiland Ile de Ré

5. Les Landes: kamperen tussen de oceaan en het meer van Carcans

Eveneens aan de Franse westkust, maar een stukje zuidelijker dan bovengenoemde eilanden, vind je Huttopia Lac de Carcans. Deze camping ligt op fietsafstand van de oceaan en je verblijft er aan de rand van een gigantisch meer: heerlijke combinatie! De ligging van het kampeerterrein is bovendien erg idyllisch: midden in een geurend pijnbomenbos. Prachtige huurtenten ook (Toile & Bois), met terras en eigen badkamer. Meer info

huttopia-les-landes-lac-de-carcans

PLUS+
– Deze 5 campings horen bij de Franse kampeerketen Huttopia, waar de natuur een hoofdrol heeft en de campingfaciliteiten duurzaam en sfeervol zijn vormgegeven.
– Je kunt aankomen en vertrekken wanneer je wilt (dus niet alleen in de weekenden) en het minimale verblijf is zelfs in het hoogseizoen maar 3 dagen.

Corona-maatregelen op de campings van Huttopia

Huttopia-campings hebben diverse voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19 voor gasten en personeel. Zoals extra schoonmaakprocedures (Socotec-gecertificeerd), aangepaste looproutes en andere voorzieningen. Ook vind je op deze campings glamping-huuraccommodaties met eigen badkamer.  Lees er hier meer over

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 campings bij beroemde Franse bezienswaardigheden
De 10 mooiste dorpen van Charente-Maritime
7 Franse natuurcampings met spectaculair uitzicht
10x verliefd op Noirmoutier

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Beeld: Huttopia (CC/ManuReyBoy). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *