frankrijk.nl

Domaine Bonneblond, vakantie op een boerderij in de Auvergne

Wuivende graanvelden, prachtige sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep. Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in de Allier, met een kleine camping, gîtes, B&B-familiekamers, safaritenten en zelfs een luxe boomhut.

Een landgoed van bijna 70 hectare in een van de puurste delen van het Franse platteland: wow, hoeveel rust en ruimte wil je hebben? Willem en Helen beheren nu 6 jaar het gezellige Domaine Bonneblond, in de Bocage Bourbonnais, in het noorden van de Auvergne, waar ze gasten ontvangen in verschillende soorten accommodaties.

bonneblond glamping vakantiedomein gites safaritenten kindvriendelijk

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

In de vroegere geitenstallen zijn er knusse appartementen, die ook fungeren als B&B-kamers (voor 2-4 pers.). In de oude boerderij is er een groot vakantiehuis voor families en groepen (14-20 pers.). En een deel van het landgoed is gereserveerd voor de camping met normaal gesproken 20 ruime vrije standplaatsen. Zomer 2020 zijn er echter maar 5 kampeerplaatsen geopend: zo kunnen de families privé-sanitair toegewezen krijgen in het sanitairgebouw.

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Glamperen in de Auvergne: olielampen en kaarsen in safaritenten

Rond het vis- en zwemmeer op het landgoed staan bovendien 8 luxe safaritenten met eigen sanitair. Deze mooie glampinglodges hebben een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat, een eigen toilet en koud stromend water. Naast de tent staat een privé-douche met warm water. Binnen is er een mooie keuken met houtgestookt fornuis en voor de tent staat een leuke buitencooker. Romantische sfeer ook, want de tenten zijn verlicht met olielampen en kaarsen.

glamping safaritenten Auvergne

Boomhut voor een gezin

Verderop op het terrein van Bonneblond staat ook nog een boomhut aan de rand van het bos: boomhuis De Ransuil (4 pers.). Je slaapt hier meters boven de grond en de hut is letterlijk om een boomstam heen gebouwd. Met een lekker terras en binnen een houtkacheltje, een tweepersoonsbed op de ‘begane grond’ en op de vide een slaapmogelijkheid voor kinderen met twee matrassen. En het avontuurlijkste: een buitendouche!

bonneblond glamping vakantiedomein

Tussen graanvelden of zonnebloemen

Zo veel verschillende accommodaties op één vakantiedomein, dat is hard werken, zeker als je ziet met hoeveel zorg en enthousiasme Willem en Helen ontvangen. Voor het boerderijwerk hebben ze dan ook hulp ingeroepen. Een boer uit de buurt beheert voor hen de uitgestrekte landerijen. Hij zaait en oogst de gewassen en houdt daarbij rekening met het mooiste uitzicht voor de gasten. Zo staat er het ene jaar golvend graan, het volgende jaar een vrolijke gele zee van zonnebloemen. 

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Verse croissantjes, gezellige diners

Maar dan nog blijft het indrukwekkend om te zien hoe het stel dit domein runt! Willem en Helen zorgen dagelijks voor vers brood (baguette, croissants of zelfs een verzorgde ontbijtmand). Helen kookt bovendien heerlijk en verzorgt regelmatig een tables d’hôtes, een aanschuifdiner – zelfs glutenvrij of vegetarisch als gewenst. En in de zomermaanden is er een pizza-avond, waarbij gasten zelf hun pizza kunnen samenstellen en afbakken in de houtoven. C’est la fête!

Prijzen: gîtes (2 pers.) vanaf €102,50/nacht, vakantiehuis (12 pers.) vanaf €1.650/week, boomhuis (4 pers.) vanaf €295/2 nachten, B&B-familiekamers vanaf €115,50. Meer informatie: www.bonneblond.nl

PLUS+
– Op slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht.
– Boerderijdieren (paarden, kippen, knuffelvarkens), veel speelplekken voor kinderen (trampoline, klimrekken, speelzolder, tafelvoetbal, klein zwembad), en zelfs een vuurplaats, voor een kampvuur ’s avonds!
– Spectaculaire sterrenhemels in dit mooie rustieke gebied met vrijwel geen lichtvervuiling. En wilde dieren tot aan de voordeur, uilen, hertjes en meer!
– Je kunt leuke wandelingen en fietstochten maken in de omgeving, de Bocage Bourbonnais is prachtig,  en samen met 5 andere Nederlandse eigenaren van B&B’s en gîtes in de omgeving biedt Domaine Bonneblond ook een meerdaags fiets- en wandelarrangement: Het Franse Pad.

COVID-informatie Domaine Bonneblond

– Alle accommodaties hebben eigen sanitaire voorzieningen, dus coronaproof!
– Desinfecterende handgel en verplichte mondbescherming bij de receptie, in het winkeltje en de bar.
– Verkoop mondmaskers in het winkeltje.
– Extra schoonmaakprocedures en desinfectering van de accommodaties met een stoomapparaat.
– Ook voor de vrije kampeerplaatsen (uitsluitend op reservering) is privé-sanitair beschikbaar.
– Net zoveel gezelligheid als in gewone jaren, lees ook hier!

kleinschalig vakantiedomein Bonneblond

LEES OOK:
Bijzondere plekken in de Auvergne

Reacties zijn gesloten.