frankrijk.nl

5x glamping midden in de natuur

Op deze natuurcampings in de Jura, Les Landes, de Loirestreek en Normandië hoor je vooral het gefluit van de vogels! Extra groene kampeerlocaties waar je mooie canvastenten, chalets en woonwagens kunt huren.

1. Verscholen in de bergen: Huttopia La Clarée

Huttopia La Clarée ligt prachtig afgelegen in de Hautes-Alpes op een toplocatie voor liefhebbers van bergwandelen en mountainbiken. Je verblijft hier midden in het Parc des Écrins, een mooi natuurgebied aan de voet van de zuidelijke Alpen, in de buurt van Briançon. Diverse huurtenten staan tussen hoge sparren of aan een riviertje. Wandelpaden en VTT-routes lopen zelfs vlak langs de ingang van de camping. PLUS+ Deze camping is recentelijk gerenoveerd dus alles ziet er piekfijn uit: nieuw zwembad, nieuw sanitair, nieuwe receptie. Meer informatie

natuurcamping gezinnen Huttopia bij Briançon


2. In het bos van Les Landes: Huttopia Landes Sud

Kamperen tussen de pijnbomen van het uitgestrekte Fôret des Landes, ten zuiden van Bordeaux! Deze natuurcamping ligt op 15 km van de Atlantische kust en op maar 5 km van het meer van Léon en het natuurreservaat van Huchet. Geweldige uitvalsbasis dus voor natuur- en sportliefhebbers (zee, meer, fietsen.. o.a. over de Vélodyssée langs de kust!). PLUS+ Twee mooie grote zwembaden en er loopt een riviertje langs de camping! Meer informatie

camping in het bos van Les Landes Huttopia


3. Aan een groot bosmeer: Huttopia Rillé

Jee, wat een rustgevend uitzicht vanuit de grote houten cabanes aan de rand van het water! Deze natuurcamping in het bos van Rillé, tussen Tours en Saumur in de Loirestreek, biedt veel mooie glamping zoals woonwagens, cabanes, cahuttes en ook Bonaventure-tenten, waarin je romantische met z’n tweeën kunt slapen. Ook zijn er hele ruime staanplaatsen tussen de bomen… prachtige plek. PLUS+ Kanovaren op het meer, bewust geen wifi zodat iedereen echt tot rust komt. In de buurt van de kastelen van Azay-Le-Rideau en Villandry. Meer informatie

familiecamping glamping natuur aan meer Huttopia


4. Op het platteland: Huttopia Calvados-Normandie

Sfeervolle camping op een schaduwrijk terrein vol appelbomen in de Calvados. Het verwarmde en overdekte zwembad zijn van hout en liggen discreet aan de rand van de camping. Ook vind je hier diverse nieuwe huuraccommodaties, zoals Roulottes (woonwagens), houten chalets en canvastenten. Mooie centrale locatie bovendien voor een bezoek aan Normandië: dorpjes als Pierrefite-en-Auge, Marolles en Pont l’Evêque (kaas en cider!) en ook de gezellige stad Caen zijn vlakbij. PLUS+ Op maar een half uur rijden van het strand van Deauville. Meer informatie

camping op platteland Normandie Calvados Huttopia


5. Aan een riviertje in de Jura: Huttopia La Plage Blanche

Mooie camping aan de rand van het riviertje de Loue, in het hart van de Jura. Veel Nederlanders hebben deze groene plek weten te vinden: tweederde van de gasten komt uit ons land! Er zijn goed uitgeruste huurtenten van hout en canvas, cottages en zelfs woonwagens, maar je kunt ook alleen een staanplaats huren. De ondiepe rivier leent zich om in te spelen, vissen en kanoën en dat geeft de camping een heel gemoedelijke sfeer. PLUS+ verwarmd zwembad op de camping en kano’s te huur bij de ingang, dus je kunt hier meteen de rivier op. Mooie omgeving met grotten, watervallen en kastelen in de buurt. Meer informatie

natuurcamping Jura Huttopia

LEES OOK:
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht
Duurzame kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme en Dordogne
5 rustige familiecampings aan de Franse kust

Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne. Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Huttopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *