frankrijk.nl

Verrassend designhotel in Dijon

Dit is er eentje voor je bewaarlijst met tussenstophotels in Frankrijk. Dijon is sowieso een mooie stad om halt te houden en in het Vertigo Hotel, pal in het centrum, wordt het helemaal fijn.

Leuke winkel- en museumstad

De naam Dijon doet  meteen denken aan mosterd, maar deze prachtige stad in de Bourgogne heeft veel meer te bieden dan zijn bekendste product. Zoals veel restaurants en wijnbars, gezellige winkels en diverse mooie musea en bezienswaardigheden. Een leuk hotel vinden in de binnenstad was lang wat minder makkelijk, maar de laatste tijd lijken er steeds meer leuke mogelijkheden bij te komen. Zoals het Vertigo Hotel dat begin vorig jaar zijn deuren opende.

Dijon

Haussmann meets Marcel Wanders

Dit 42-kamers tellende hotel is gevestigd in een pand uit de jaren 1920, gebouwd in Parijse Haussmann-stijl. De Franse architect (Yvon Carminati) en interieurarchitect (Ludivine De Brito) die zich over de renovatie van het hotel ontfermden, wisten de monumentale uitstraling van het gebouw op een leuke manier te combineren met eigentijds design. Zoals designmeubels van ontwerpers als Marcel Wanders (grote lamp in de lobby!), Didier Gomez, Pierre Paulin en Tom Dixon.

Hotel Vertigo, tussenstop in Dijon

Midden in het centrum (én vlak bij de wijngaarden)

Dit nieuwe slaapadres ligt op Place Darcy, een van de mooiste pleinen van Dijon. En dus ben je op loopafstand van het Museum voor Schone Kunsten, het Paleis van de hertogen van Bourgogne, de kathedraal en de botanische tuin. Ook binnen in het hotel is er veel afleiding, met een sjieke bar/ontbijtruimte, een sigarenbar, een mini-bioscoop en een hotelspa met een klein zwembad, hammam, sauna. En voor degenen die zich los kunnen maken uit deze comfort, zijn er fietsen en zelfs een elektrische auto BMW i3 beschikbaar om de wijngaarden in de omgeving te bezoeken.

Hotel Vertigo in Dijon

Prijzen: vanaf €125, meer informatie: www.vertigohoteldijon.com. Info en boeken.

PLUS+
– ‘Zwevende’ bedden (zonder poten), zodat je je koffers er makkelijk onder kunt schuiven
– Pal in het centrum, op 200 meter van het station.
– Hotel met privé-parking!
– Gratis mountainbikes beschikbaar.

Ontbijten in het hotel

MIN-
– Spannend designinterieur maar op sommige plekken wel veel verschillende stijlen door elkaar (vandaar de hotelnaam ‘vertigo’?)

hotel Dijon Vertigo binnenstad tussenstop Bourgogne

LEES OOK:
B&B in Dijon, op weg naar de zon of de sneeuw
Tussenstophotels in de Bourgogne

2 reacties op “Verrassend designhotel in Dijon”

  1. vrancken schreef:

    J’ai un problème avec le site Booking. Je préfère passer par votre établissement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *