frankrijk.nl

Sophie Marceau op TV5MONDE

De Franstalige tv-zender TV5MONDE heeft deze en komende week films met actrice Sophie Marceau op het programma! Een komedie à la Tootsie en een spannend politiedrama.

Sophie Marceau is in het buitenland vooral bekend door films uit de jaren ’90, zoals Fanfan, Braveheart en de Bond-film The World is Not Enough. Maar de Fransen kennen de actrice al veel langer: Marceau’s grote doorbraak kwam toen ze nog maar 13 jaar oud was. Met La Boum (1980), nog altijd een cultfilm voor een hele generatie Fransen! Sindsdien is ze dé Franse publiekslieveling: elk jaar eindigt ze in de top 3 van meest geliefde Françaises. Ze speelde in meer dan 40 speelfilms, meer dan één per jaar! TV5MONDE toont de komende 14 dagen twee van haar meest recente films.

Vanaf deze week op TV5MONDE

Films met Sophie Marceau TV5 MONDE

 

ARRÊTEZ-MOI (Nederlands ondertiteld) 
Donderdag 7 mei om 21.30 uur & zondag 10 mei om 23.30 uur

Spannende film over een mishandelde vrouw (Sophie Marceau) die zich op het politiebureau meldt om de moord op haar man te bekennen. De dienstdoende agente (Miou-Miou), zelf dochter van een mishandelde vrouw, probeert te ontrafelen wat er precies gebeurd is. Een huit clos met verrassende wendingen en Marceau in een van haar meest intense rollen ooit! Meer info & trailer

Sophie Marceau (la coupable).

MME MILLS, UNE VOISINE SI PARFAITE (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 14 mei om 21.30 uur & zondag 17 mei om 23.30 uur

De Franse versie van Tootsie! In deze film uit 2018 probeert een oplichter een waardevol erfstuk te ontvreemden van een uitgeefster. Om haar vertrouwen te winnen doet hij zich voor als haar excentrieke nieuwe buurvrouw, Madame Mills. Een travestierol die op het lijf is geschreven van Pierre Richard, die begin jaren ’80 regelmatig een komisch filmduo vormde met Gérard Dépardieu. Ook Marceau kan prima uit de voeten met deze luchtige komedie. Meer info & trailer

Sophie Marceau (Hélène) et Pierre Richard (Mrs Mills)

Meer informatie over de programma’s van TV5MONDE vind je hier!

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

LEES OOK:
7 bijzondere weetjes over Jean-Paul Belmondo
Jean Rochefort, dandy van de Franse cinema

Beeld: TV5MONDE – Mme Mills/Les Films du Cap en Arrêtez-moi/Ricardo Vaz Palma

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *