frankrijk.nl

1e Huttopia-natuurcamping in Nederland

De Franse kampeerketen Huttopia heeft een eerste locatie in Nederland. In Overijssel, aan de rand van de Vecht. Je vindt er mooie en duurzame glamping-accommodaties midden in de natuur.

Kunnen we nog wel op vakantie naar Frankrijk deze zomer? Het antwoord is nog niet zeker, maar geloof ons, je bent de eerste die het hoort als we meer weten! Komen de muren nu echt op je af na al die thuisblijfweken, en weet je niet meer met welk ‘ontdek-je-plekje’-uitstapje je de achterban rustig kunt houden, dan weten wij een leuk ‘Frans’ alternatief in eigen land!

natuurcamping Huttopia in Nederland Overijssel

Een beetje Frankrijk in Overijssel

Al jaren zijn wij fan van de Franse natuurcampings van Huttopia. Daar kun je het ultieme buitenlevengevoel ervaren in een übergroene omgeving en in stoere glamping-accommodaties met alles wat je nodig hebt. Ja, zelfs een eigen badkamer! Dat is ook de reden dat je nu, tout-de-suite, maintenant kunt verblijven op hun eerste terrein in Nederland: Camping Huttopia De Roos vlak bij de Overijsselse Vecht.

Trappeur tent Huttopia

Glamping à la Huttopia

Op dit ruim opgezette campingterrein is de typische Huttopia-stijl doorgevoerd en kun je logeren in glamping-accommodaties met eigen sanitair. Hoe leuk om een weekend door te brengen in een Trappeur, een stoere tent van canvas en hout met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor totaal 5 personen, een eigen badkamer, keukenunit en een leefgedeelte. Alle tenten zijn ruimtelijk geplaatst, zodat er volop privacy is en je dus optimaal kunt genieten van het natuurlijke landschap van bosduinen, karakteristieke bomen en water. Per 1 juli zullen ook andere glampingtenten zonder sanitair beschikbaar zijn en kunnen er vrije staplaatsen worden gereserveerd door kampeerders met eigen tenten.

Camping de Roos Huttopia

Foodtruck, café en terras aan het water

Huttopia heeft niet alleen met het plaatsen van trendy glamping-accommodaties een stempel gezet op de nieuwe look&feel van deze al bestaande camping, Ook de receptie, de winkel en de sanitaire ruimtes wordt helemaal vernieuwd. Het hart van de camping zal bestaan uit het nieuwe ‘Centre de Vie’. Een gigantisch safari-achtig tentdak herbergt een food-truck, een gezellig café en een heerlijk terras aan het water die coronaproof en operationeel zal zijn per 1 juli.

natuurcamping-de-roos-overijssle-huttopia-luchtfoto

En die omgeving.. zooo mooi!

De camping grenst aan de Vecht. Dat levert prachtige uitzichten op over het water en de groene bosrand aan de overzijde. Een doodlopende rivierarm eindigt midden in de camping en is een eldorado voor allerlei wateractiviteiten. Zwemmen, kajakken, roeien, wat je maar wilt en voor de liefhebbers is er zelfs een klein strandje. Wel anderhalve meter afstand houden natuurlijk!

Huttopia Camping de Roos PRAKTISCH

Camping Huttopia De Roos is in mei en juni 2020 geopend voor:

– Accommodaties op het terrein met eigen sanitair (minimaal 2 nachten)
– Campers en caravans met eigen water en wc-voorziening
– Horeca-diensten vanaf 1 juni

Vanaf 1 juli zijn ook alle andere accommodaties van deze camping beschikbaar.

Plus natuurlijk de vrije kampeerplaatsen en ook de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Meer informatie en reserveringen via de website van Huttopia.

LEES OOK:
Natuurvakantie in Normandië en Bretagne
De milieubewuste Franse kampeerdorpen van Huttopia
5 mooie Citycampings in Frankrijk

Tekst Josee Schouten Beeld: ©Huttopia, kleine beeld linksboven en in artikel: voorbeeldfoto’s Trappeurtent  (Huttopia Lac d’Aiguebelette)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *