frankrijk.nl

Hippe Franse sneakermerken

Ideaal voor het voorjaar en de zomer: leuke Franse gympen die je ook in Nederland kunt krijgen. En de meeste sneakers uit dit lijstje zijn nog duurzaam en fairtrade ook.

Veja

De Fransen zeggen ‘baskets’ (baaz-kèt) als ze het over gympen hebben en Veja maakt zo’n beetje ‘les plus cool baskets’ van het moment. In 2004 was Veja het eerste Franse merk dat volledig milieuvriendelijke én fairtrade gympen op de markt bracht. Ze hebben een zool van natuurlijk rubber. Verder zijn ze gemaakt van leer gekleurd met plantaardige verf of van biologisch katoen. Ook heeft Veja vaak samenwerkingen met andere coole Franse merken, zoals Agnes b. en Bleu de Paname. In Nederland zijn de gympen o.a. te vinden bij De Bijenkorf, sarenza.nl, spartoo.nl. Of rechtstreeks via de webshop van Veja (géén verzendkosten in Europa).

Franse gympen Veja

Le Coq sportif

Le Coq sportif is in 1882 opgericht in de Aube, in de Champagne-streek. Het merk werd in de jaren ’30 gedragen door de Franse rugby- en voetbalspelers en het was een superhip in de jaren ’70,. Daarna raakte Le Coq sportif in de vergetelheid, maar sinds een jaar of 8 is het merk weer helemaal terug. Le Coq sportif heeft tegenwoordig weer een flagshipstore op Boulevard Saint-Germain en in 2024 verzorgt het merk de kleding van de Franse teams tijdens de Olympische Spelen in Parijs. In Nederland te krijgen in veel schoenenwinkels en ook op sarenza.nl en spartoo.nl.

Le Coq sportif

N’Go

Ook het piepjonge N’Go maakt ‘eerlijke’ gympen, waar de Vietnamese naaisters gewoon correct voor betaald worden. En leuker nog: de dames staan zelfs met naam en gezicht op de website. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het leuke borduursel op de zijkant van de gympen, het handelsmerk van N’GO. De schoenen bestaan in een leren versie maar vooral ook het stoffen zomermodel (‘vegan’) is fijn. Te koop via de eigen webshop.

Franse gympen N'GO

Faguo

Elke hippe wijk in Parijs heeft inmiddels een winkel van Faguo, een Frans tassen- en gympenmerk dat sinds 2008 bestaat. Sympathiek: voor elk artikel dat Faguo fabriceert plant het merk een boom en om dat te symboliseren is er op elk paar gympen een knoopje van kokoshout genaaid. In Nederland onder meer te krijgen via sarenza.nl en spartoo.nl.

Franse gympen Faguo

Caval

Leve de asymmetrie, bij Caval zijn de linker- en de rechterschoen net even anders! Niets radicaals, kwestie van de strepen of gekleurde vlakken net op een andere plek, maar het effect is toch heel grappig. Een 100% Europees product bovendien: bedacht in Frankrijk, gemaakt in Portugal, van leer uit Italië. In Parijs te koop bij o.a. Printemps Haussmann en Fleux in de Marais. Of via de webshop (€15 verzendkosten NL, gratis retour).

Franse gympen Caval

Bensimon

Veel Franse studentes lopen in de lente en zomer op de canvas gympies (€49) van het merk Bensimon, bekend door de leuke conceptstore in de Marais. Dit model gympen noemen de Fransen geen baskets maar ‘tennis, omdat ze op klassieke tennisgympen lijken. Ze bestaan in alle kleuren en motieven en handig: ze kunnen in de wasmachine. In NL o.a. via sarenza.nl en spartoo.nl.

Franse gympen Bensimon

LEES OOK:
7 Franse kledingmerken om te kennen
Onze favoriete hotels in Parijs!

Eén reactie op “Hippe Franse sneakermerken”

  1. Elisabeth van Lier schreef:

    Sympathieke site over Franse items.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *