frankrijk.nl

Mick Jagger’s kasteel in Frankrijk

Benieuwd waar Mick Jagger de quarantaine heeft doorgebracht ? In Frankrijk! In een prachtig kasteel in de Loirevallei dat de rockster al bezit sinds de jaren ’80.

Veel mensen hebben de afgelopen weken gemijmerd over de plek waar ze het allerliefste in quarantaine hadden gezetten. Mick Jagger hoefde daar niet lang over na te denken. Die vertrok naar zijn riante buitenverblijf in de buurt van Amboise. Of de locals daar blij van werden? Jazeker. Want Jagger is al sinds de jaren ’80 een graag geziene buurman voor de inwoners van Pocé-sur-Cisse, in de Indre-et-Loire.

kasteel Mick Jagger Loirevallei

Discreet kasteelheer

Vlak bij dat plaatsje kocht Jagger in 1980 Château de Fourchette, een kasteeltje uit de 18e eeuw. Vlak na de aankoop waren de dorpsbewoners nog bang voor toestanden. Zoals bussen fans. Of luidruchtig rockstergedrag. Maar Mick Jagger bleek een uiterst discreet kasteelheer. De zanger heeft er nooit voor overlast gezorgd en maakt er een punt van om alleen met de lokale middenstand te werken. Zo doet de meubelmaker uit het dorp al 30 jaar alle klussen op het landgoed. Hij noemt Jagger een zeer correct opdrachtgever. “Monsieur Jagger vergelijkt offertes, zoals ieder ander, maar hij betaalt altijd heel snel en hij laat me volkomen vrij in mijn werk. Ook is hij zeer toegankelijk: een aardige man zonder kapsones”, vertelde de Franse ambachtsman aan Le Monde.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mick Jagger (@mickjagger) le

Op het dorpsfeest

Tijdens zijn jeugd ging Mick Jagger met zijn ouders kamperen in de Loirevallei, vandaar dat hij juist op deze plek een kasteel wilde kopen. De zanger wordt regelmatig gespot in de omgeving: rondrijdend in zijn oude Peugot 505, hardlopend tussen de wijngaarden, op een scooter in Amboise of incognito op bezoek bij de dierentuin van Beauval… En hij is zelfs gezien bij een lokaal dorpsfeest, La Fête des canards.

In quarantaine

Het kasteeltje van Jagger is omringd door 20 hectare tuin, met onder meer een zwembad, een tennisbaan en een opnamestudio in de vroegere kapel. Tijdens de quarantaine gaven The Rolling Stones een kort webcam-optreden om geld in te zamelen voor de coronacrisis. Jagger is daarin te zien in zijn Franse kasteel. Voor The Tonight Show van  Jimmy Fallon verscheen Jagger ook in een komisch filmpje (hieronder!) over hoe ‘zwaar’ het quarantaine-leven op een kasteel is. Hmm, we get it.. Als God in Frankrijk zal Jagger bedoelen… !

Filmpje van Mick Jagger op zijn landgoed:

LEES OOK:
De mooiste kasteeltuinen in de Loirestreek

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Wikimedia CC-BY Wolkenkratzer & The Tonight Show

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.