frankrijk.nl

Parenthese-Les-Ormes: glamping op z’n best!

De eigenaren van Camping La Parenthèse-Les Ormes geloven in de rustgevende werking van een stijlvol kampeerdomein. Karen nam een kijkje bij deze 2 leuke Franse gezinnen die met enthousiasme deze glamping-camping aan de rand van de Périgord runnen, tussen Lot en Dordogne.

Nieuw elan voor ‘Living’ camping Les Ormes

Camping Les Ormes kreeg in Nederland zijn bekendheid nadat het tijdschrift Living daar rond 2010 een knallende reportage over schreef. Dat was zo’n beetje het 1e echte voorbeeld van glamorous camping. Vier jaar geleden besloten de Nederlandse eigenaren een nieuwe weg in te slaan. Juist op het moment dat studievriendinnen Geraldine en Estelle beiden droomden van een ander leven.

Geraldine en Estelle glampingavontuur in de Lot-et-Garonne

Ze lieten hun Normandische en Bretonse roots achter zich en begonnen aan dit fantastische glampingavontuur in de Lot-et-Garonne, samen met hun echtgenoten Alban en Sébastien en hun kinderen Lisa, Nolann en Fleur en hond Artiste.

Camping-Glamping La Parenthese Les Ormes

Beide families zijn fervente kampeerders en natuurliefhebbers. Bovendien hebben deze jonge campingeigenaren vol leuke ideeën de werkervaring die ze nodig hebben voor het runnen van een chique en rustieke camping midden in de natuur. Van een eigen timmermansbedrijf tot doorgewinterde marketing- en communicatieadviseur. Dat zit zeker goed!

sfeervolle coole rustieke camping Les Ormes

Rustgevende vakantie: even alles ‘tussen haakjes’!

De camping bestaat al sinds 1982 maar werd pas écht bekend na een artikel in het tijdschrift Living als Camping Les Ormes. Twee Nederlandse stellen zetten er een succesvol glamping-concept neer: safaritenten met brocante-meubels, en een stoere, hippe inrichting. Goed nieuws: deze lijn zetten de nieuwe eigenaren door en breiden ze zelfs uit! Een nieuwe naam hoort daarbij : Camping La Parenthèse-Les Ormes. La parenthèse betekent letterlijk ‘tussen haakjes’. Figuurlijk is het vooral de pauzeknop indrukken, adem in en adem uit, mindfullnes, de rat-race stilzetten… Om vakantie te vieren met een grote V! En dat moet wel lukken op deze fijne plek aan de rand van de Périgord, beter bekend als de Dordogne.

Camping les Ormes Parenthese Dordogne safaritenten glamping

Iedere plek zijn eigen sfeer

Geraldine legt uit dat ze het prachtig glooiende en groene domein hebben ingedeeld in 5 verschillende ‘Parenthèses’. Elk deel heeft een eigen look & feel met bijpassende glampingaccommodaties. Zo staat Parenthèse (Lac) voor romantiek en rust in een van de houten lake lodges sfeervol gecombineerd met tentdoek en fijn eigen terras aan (en zelfs drijvend op!), het meertje met het witte strand.

Camping glamping La Parenthese Les ormes

Camping Parenthese les Ormes

Parenthèse (Prairie) beslaat een enorm grasveld met bomen rondom en heeft een ultiem uitzicht over het Toscaans aandoende landschap van de Lot-et-Garonne. Ruimte om te rennen en ravotten terwijl ouders genieten van een glas wijn voor de coole woestijntenten!

Luxury Lodge XL Parenthese les Ormes

De rust op deze plek wordt extra benadrukt in de Parenthèse (Zen), het autovrije campinggedeelte met bamboe en yogalessen in de buitenlucht. In het bosrijke Parenthèse (Bois), waar ruime, ultra-relaxte safaritenten en luxe lodges elkaar afwisselen, krijg je direct een safarigevoel over je. En Parenthèse (Vallée) vormt het groene hart van de camping, dat is gereserveerd voor de échte kampeerders, je zou ze bijna vergeten, maar dan wel met enorme campingplaatsen van 100 tot 250 m2.

Camping les Ormes Parenthese Lot et Garonne zwembad

Prêt à glamper!

De glampingmode heeft op deze camping zijn eigen modewoord: Prêt-à-glamper. Kamperen oké, maar wel met net dat beetje comfort van thuis. Zo zijn er tentplekken voorzien van een eigen (schuur)keukentje, glampingtenten mét sanitair en wordt de inwendige mens verwend in het  restaurant waar dagelijks vers gekookt wordt, Le Foodtruck bij het zwembad en homemade pizza’s bij La Paillotte aan het meer! Hoe luxe wil je het hebben?

Restaurant Parenthese Les Ormes

Restaurant Parenthese les Ormes

Parenthèse- Camping Les Ormes is geopend van 2 juni tot 27 september en biedt staanplaatsen, ingerichte tenten, lodges, chalets en cabanes. Meer informatie op La Parenthèse Camping les Ormes 


COVID-MAATREGELEN & SPECIALE BOEKINGSVOORWAARDEN

– Het hele terrein is 10 hectare groot en de tenten liggen op voldoende  afstand van elkaar

– Alle strikte hygiënische maatregelen worden gerespecteerd en uitgevoerd bij receptie, restaurant, zwembad en sanitaire faciliteiten

– Speciale boekingscondities voor zomer 2020: reserveren zonder aanbetaling, totale betaling 15 dagen voor aankomst.


PLUS+
– Deze glamping-camping ligt tussen Villeréal (zie onder) en Monflanquin, beiden prachtige dorpen met leuke markt en eetfeesten in de zomer.

LEES OOK:
De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten
Zomerfeesten in de Dordogne en Lot-et-Garonne

mooie dorpen Lot-et-Garonne Vilereal Zuid-Frankrijk eetmarkt

Tekst: Karen Kommer-de Graaff Beeld: Karen Kommer-de Graaff, Camping La Parenthèse-Les Ormes. Foto Villeréal/CC OT Villeréal.

Karen Kommer Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *