frankrijk.nl

Komische detectiveserie op TV5MONDE

TV5MONDE zendt regelmatig nieuwe afleveringen uit van Les Petits Meurtres d’Agatha Christie. Ken je deze leuke en prachtig vormgegeven Franse tv-serie al? 

Les Petits Meurtres d’Agatha Christie

De intriges zijn gebaseerd op verhalen van de bekendste Engelse detectiveschrijfster, maar verder is Les Petits Meurtres d’Agatha Christie uiterst Frans. Deze tv-serie is al jaren een groot succes in Frankrijk, met meer dan 4 miljoen kijkers per aflevering. Geen wonder: humor, spanning, feelgood… alles zit erin! De drie hoofdpersonages zijn bovendien heerlijke tegenpolen. Je hebt commissaris Swan Laurence, zijn secretaresse Marlène, en Alice Avril, een ambitieuze verslaggeefster bij La Voix du Nord.

Les petits meurtres Franse serie detective jaren 50

Vleugje Mad Men

De serie wordt gefilmd op sfeervolle locaties in Noord-Frankrijk. Vaak in Douai en de omgeving van Lille. Met uitstapjes naar Pas-de-Calais en Picardië. Ook de decors en kostuums zijn een groot plezier om naar te kijken. Les Petits Meutres speelt zich af eind jaren ’50 en doet qua styling een beetje denken aan de Amerikaanse serie Mad Men. De afleveringen zijn bovendien lekker lang: 90 minuten, de lengte van een speelfilm. Afijn, wij gaan graag zitten voor deze charmante serie en kunnen ‘m van harte aanraden!

In juni 2020 bij TV5MONDE: 3 nieuwe afleveringen van Les Petits Meurtres d’Agatha Christie

DING DINGUE DONG (Nederlands ondertiteld)

Dinsdag 2 juni om 21.00 uur
Herhalingen: 5 juni om 14.00 uur, 8 juni om 18.40 uur

Een patiënt wordt gewelddadig vermoord in de psychiatrische kliniek van dokter Rodier. Commissaris Laurence overtuigt zijn wat neerslachtige secretaresse Marlène ervan dat een verblijf in de kliniek haar goed zal doen. Niet lang daarna wordt de vrouw van Rodier vermoord. Laurence, die haar minnaar was, is ineens de hoofdverdachte.

Les petits meurtres Franse serie detective jaren 50

L´HEURE ZÉRO (Nederlands ondertiteld)

Dinsdag 9 juni om 21.00 uur
Herhalingen: 12 juni om 14.00, 15 juni om 18.40 uur

Alice wordt assistente van chef-kok Maxime Beaumont, die een kookprogramma presenteert op TV Nord. Als de baas van deze tv-zender vermoord wordt, is Beaumont de verdachte. Commissaris Laurence gelooft in zijn onschuld, maar Marlène denkt daar heel anders over, wat zij had een persoonlijk geschil met de chef-kok.

Les petits meurtres Franse serie detective jaren 50

RENDEZ-VOUS AVEC LA MORT (Nederlands ondertiteld)

Dinsdag 16 juni om 21.00 uur
Herhalingen: 19 juni om 14.00 uur, 22 juni om 18.40 uur

Aan de Noord-Franse kust wordt de bediende van een oud luxehotel vermoord. Clémence, de eigenaresse, wordt verdacht. Deze flamboyante, autoritaire vrouw heeft haar zinnen gezet op commissaris Laurence, die ze graag als haar derde echtgenoot zou hebben. Maar dan wordt ook Clémence vermoord…

Les petits meurtres Franse serie detective jaren 50

Hier meer over Les Petits Meurtres en de verdere programmering van TV5MONDE

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Beeld: TVMONDE/Les Petits Meurtres d’Agatha Christie

Algemeen 728x90

Eén reactie op “Komische detectiveserie op TV5MONDE”

  1. E.Melieste schreef:

    mag nog 2 keer herhaald worden,zo leuk die drie passen heel goed bij elkaar,wij in Nederland hebben alleen TV5MONDE,heb me goed geamuseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *