frankrijk.nl

7 Franse taal-apps en online cursussen

Nu we wat minder sociale afspraken hebben is er meer tijd voor alle dingen die je altijd nog wilde doen. Zoals je Frans bijspijkeren! Dit zijn goede gratis apps en taaltrainingen op internet.

Nu Beter Frans: dagelijkse dosis 

Nu Beter Frans stuurt je elke werkdag een gratis taaltest per e-mail. Kwestie van je aanmelden op de website en een niveau kiezen (1, 2, 3). De test bestaan uit een viertal meerkeuzevragen. Prettig kort, je ziet meteen je fouten en je kunt je voortgang bijhouden. Op de website staan bovendien de basisprincipes van de Franse grammatica kort en bondig uitgelegd. Bestaat ook in de vorm van een app.

Franse taal app Nu Beter Frans


De Franse juf: les voor kinderen

Sympathieke blog van Olga, een beëdigd vertaalster en vakleerkracht Frans op de basisschool. Haar website De Franse Juf voor kinderen van 6 tot 16 jaar, bevat leuke leertips, lesvideo’s, grammatica, schrijftips en taalspelletjes. De lessen zijn gericht op kinderen, maar voor volwassen beginners zijn ze ook leuk.

Franse juf


TV5MONDE: luisteroefeningen en goede nieuwe app

Wil je vooral je begrip van het gesproken Frans verbeteren, dan is de website van TV5MONDE een aanrader. Daarop staan veel filmpjes met luisteroefeningen, ingedeeld naar niveau (A1, A2, B1, B2). TV5MONDE heeft sinds kort ook een nieuwe app: Apprendre le français met meer dan 3.000 luisteroefeningen. Veel filmpjes over Franse mode, gastronomie, cinema en ook nieuws en actualiteit. Deze app is 100% Frans, ook de uitleg van de oefeningen.

TV5 app Franse taal


Comme une Française: leuke korte filmpjes

Deze jonge Parisienne heeft een enorme collectie You Tube-filmpjes waarin ze leuke dingen vertelt over de Franse taal. Meestal thematische ingestoken en met voorrang voor gesproken en alledaagse Frans. Grappig en leerzaam! Voertaal is Engels, mét charmant Frans accent.

Franse taal leren online


Duolingo: 5-minuten-lesjes

De gratis mobiele app van Duolingo is handig als je je Frans wilt opfrissen zonder je al te veel in de grammatica te verdiepen. De ludieke dagelijkse lesjes bevatten vooral tests voor het herkennen van Franse woordjes en korte zinnen. Minpuntjes: 1) bij het inspreken van woorden (om je uitspraak te testen) werkt de app niet altijd even goed. 2) De basistaal is Engels, dus je werkt in twee talen.

Duolingo taalapp


Memrise: slim woordjes leren

Elke dag snel en paar Franse woorden en zinnetjes bijleren? Dan is Memrise handig. Deze app voor smartphone en tablet onthoudt de woorden die je moeilijk vond en herhaalt ze volgende keren. Minpuntje: alleen de lagere niveaus zijn Nederlands-Frans, de hogere alleen Engels-Frans. iPhone en Android.

Memrise Franse taal app


Interculture: culinaire woorden leren

Taleninstituut Interculture heeft de app Culinair Frans A-Z, eten in Frankrijk uitgegeven.   Deze app kost een paar euro, maar dan heb je ook een heel handig tafelwoordenboekje op zak tijdens de vakantie!

smartphone apps vakantie

LEES OOK:
De beste Franse films en series op Netflix
Handige app: Culifrans A-Z

Beeld linksboven: Comme une française

Eén reactie op “7 Franse taal-apps en online cursussen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.