frankrijk.nl

14 mooie kleine vakantiedomeinen

Op zoek naar kleinschalige vakantieadresjes waar kinderen hun eigen gang kunnen gaan? Dat kan op deze sfeervolle domeinen van Nederlanders in Frankrijk. Met leuke glamping en vakantiehuizen.

Een vakantiedomein, wat is dat?

Bij een vakantiedomein denken wij aan een rustiek adres met slechts een paar accommodaties bij elkaar op een landgoed of  boerderij. Er zijn centrale ontmoetingsplekken, zoals een zwembad of een table d’hôtes. De kinderen kunnen alle kanten op, maar je hebt als gezin ook eigen privacy. En bij voorkeur van Nederlandse eigenaren, want die weten toch het beste hoe je Nederlandse gezinnen een relaxte vakantie bezorgt… Denk aan gezellige zithoeken, speciale kinderdiners, kidsproof faciliteiten en algemeen een ontspannen sfeer waar veel mag en weinig hoeft.  Zoals bij de adressen hieronder!

Le Petit Pauliat (Auvergne)

Eenvoudige charme en kleinschaligheid zijn ook kernwoorden voor het vakantiedomein van Sjoerd en Felicia in de Allier. Op hun oude boerderij houden ze het bij 2 gîtes en 2 vakantiehuizen en dat aantal blijkt precies goed! De pizzabakavond in de steenoven en het fijne kleine zwembad zijn favorieten bij de kinderen!


Domaine de la Dolce (Lot)

Op dit vakantieadres is echt bij alles aan kinderen gedacht, wat betekent dat jonge ouders echt kunnen bijkomen tijdens de vakantie. Met dank aan onder meer het extra warme (handig voor baby en peuters) omheinde zwembad, de speelkamer en de yoga-sessies voor volwassenen. Er zijn bovendien maar 3 vakantiehuizen op het terrein: alle met uitzicht op de speelweide! Eigenaresse Marion is als enige uit dit rijtje niet Nederlands maar Duits en ze spreekt heel goed Engels.

Domaine de la Dolce kindvriendelijk domein in de Lot


La Brédurière (Vendée)

Luxe safaritenten en vakantiehuizen rond een wijnkasteeltje in West-Frankrijk! La Brédurière heeft een mooi zwembad op de binnenplaats voor alle gasten. Ook serveren eigenaren Nico en Anette 3x per week een tables d’hôtes, waarbij hun zelfverbouwde wijnen op tafel komen. Heerlijke plek!


Domaine du Merlet (Lot-et-Garonne)

Sabine en Marc creëerden een sympathiek stekje in een boomgaard rond een oude boerenhoeve, vlak bij het middeleeuwse dorp Penne d’Agenais,. Op het rustieke terrein vind je kindvriendelijke gîtes, safaritenten en straks zelfs een blokhut voor romantische zielen! De kinderen vermaken zich onder andere met trampolines, schommels, een speelvijver, een hangar vol spellen en tijdens een apart kinderdiner.
Domaine du Merlet vakantieadres Zuid-Frankrijk Lot-et-Garonne kindvriendelijk


Kimaro Farmhouse (Bourgogne)

Zulke schatten die Marleen en Robbie! Als het niet perfect is, dan is het niet goed genoeg, vandaar dat hun 5 elegante Afrikaanse safaritenten altijd in topconditie verkeren. Kinderen zijn gek op de hangmat-schommel, de kippen, het visvijvertje en het kampvuur. Ook leuk: rondom de boerderij grazen witte Charolais-koeien en Guédelon, een middeleeuws kasteel in aanbouw (bijzonder project!), ligt op een halfuurtje rijden.

Kimaro glamping in de Bourgogne: nog plek voor de meivakantie


Domaine des Jarasses (Limousin)

Dit is een relaxed plekje in de de groene Creuse. Je vindt safaritenten en vrije kampeerplaatsen op een groot landgoed met een zwembad én een riviertje. Dat betekent rondspetteren, dammen bouwen, rivierkreeftjes vangen… kinderhemel! De leuke eigenaren Andries en Judith doen er sowieso alles aan om ook gezinnen met jonge kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen.


Le Mas d’en Haut (Limousin)

Veel joie de vivre vind je ook op het charmante kleine vakantiedomein van Willem en Paula in de Creuse. Met safaritenten en mooie gîtes in en om een oude herenboerderij. Voor kinderen is dit een droomplek, dankzij het verwarmde zwembad, de boomhut, het feestterras, de vele speelplekken en niet te vergeten de hangbuikzwijnen, kippen en konijnen.

Le Mas d'en Haut glamping in de Limousin


La Bassivière (Lot-et-Garonne)

Supermooie lofts voor gezinnen in een eeuwenoude boerderij. Denk natuurstenen muren, hippe industriële (open) keukens, toffe bedstedes en sprookjeskamers voor de kinderen. Er zijn ook een prachtig zwembad en een restaurant op het terrein. Geen drukke toestanden: er verblijven maximaal 6 gezinnen bij La Bassivière, elke loft heeft een privé-terras en verder word je hier vanzelf relaxed door de prachtige landelijke omgeving!

vakantie appartementen Bassiviere


Domaine des Agnelles (Languedoc-Roussillon)

Jeu de boules of tafeltennis spelen, in een van de speelhoeken zitten of in het zwembad duiken: kinderen voelen zich al snel helemaal thuis in dit knusse vakantiedomein in de Aude. De appartementen hebben een hippe brocante-stijl en eigenaren Mick en Roger organiseren een oergezellige én erg lekkere table d’hôtes. En sympathiek: ook B&B-gasten mogen barbecuen of picknicken op de grote tafels in de binnenplaats.


Pyrénées Passions (Haute-Garonne

Ook bij dit kleinschalige vakantiedomein aan de voet van de Pyreneeën houden kinderen zich bijna helemaal zelf bezig! Spelen rond het zwembad, tafeltennissen, lekker springen op de grote trampoline… Terwijl hun ouders rustig een boekje lezen op het terras van de vrolijke appartementen en lodges. Rob en Flo zorgen bovendien voor gezellige maaltijden!


Club les Ormes (Lot-et-Garonne)

Deze sfeervolle camping op de grens met de Dordogne is in handen van een Nederlandse familie. Op het terrein staan een dertigtal houten lodges en safaritenten, met leuke extra’s voor kinderen. Zoals een kinderbedstee in de tenten of de bosvilla met een kinderglijbaan binnen in de woonkamer. In het voor- en naseizoen zijn hier speciale Baby- en Peuterweken, zoals bij veel adressen uit dit lijstje, vraag ernaar!

Club les Ormes Dordogne glamping


Boulede – Cool Country Cottages (Lot-et-Garonne)

Ongelooflijk wat Karen en Rolf hebben gedaan met een handjevol oude dorpshuizen op een heuvel! Nu staan er 5 prachtige vakantievilla’s elk met een een stijlvolle inrichting en een overdekt eigen terras. Verder zijn er 2 grote zwembaden, speelplekken, trampolines en meer kindervermaak. Ook top: de loungehoek met honestybar waar ouders een borrel kunnen drinken met elkaar


Domaine Bonneblond (Auvergne)

Wuivende graanvelden, onvergetelijke sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep. Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland letterlijk tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in de Bocage Bourbonnais, met vakantiehuizen, vrije kampeerplekken, safaritenten en zelfs een boomhut!

Domaine Bonneblond – B&B en gîtes

MEER INFORMATIE OVER DEZE ADRESSEN? Klik op de naam!

LEES OOK:
7 leuke adressen in de Dordogne en Lot-et-Garonne
La Vallée Verte, idyllische camping in Zuid-Frankrijk
5 glamping-campings midden in de natuur

Foto linksboven: La Boulède

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het op je Pinterest!

kindvriendelijke vakantiedomeinen in Frankrijk

2 reacties op “14 mooie kleine vakantiedomeinen”

  1. Nicky schreef:

    Hai Berry, de dingen die je noemt zijn bij vrijwel alle bovengenoemde domeinen aanwezig, dus jouw kinderen zullen het daar prima vinden. Met name Le Petit Pauliat, Domaines les Jarasses, Club les Ormes, Bassiviere, Domaine des Agnelles, le Mas d’en Haut en Boulède zijn bijv. ook prima geschikt voor grotere kinderen die niet per se veel drukke animatie zoeken.

  2. Berry schreef:

    Hallo,

    Zijn er ook kleinschalige domeinen (of glampings) die geschikt zijn voor oudere kinderen (in ons geval 12 en 15 jaar)? Valt mij altijd op dat er van uit gegaan word dat oudere kids veel animatie en disco e.d. willen. En dat dit soort domeinen zich vaak richten op de jonge ouders. Veel pubers zijn ook erg blij met alleen een eigen chillplek, tafeltennis, sportveldje e.d. En natuurlijk leeftijdgenoten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *