frankrijk.nl

Jazzy crooner Thomas Dutronc (zoon van Jacques!)

Op zijn nieuwe album ‘So Frenchy’ zingt Thomas Dutronc bekende chansons in duet met sterren als Iggy Pop en Diana Krall. Zie hier de eerste muziekclips van zijn versies van klassiekers als ‘C’est si bon’ en ‘La vie en rose’. Fijn!

Thomas Dutronc is de zoon van twee gi-gantische Franse muzieksterren uit de jaren ‘60 en ’70. Zijn vader is Jacques Dutronc (Paris ‘s éveille), zijn moeder niemand minder dan Françoise Hardy (Tous les garçons et les filles). Over een muzikale stamboom gesproken!

Thomas zelf speelt al jaren zigeunerjazz in de traditie van Django Reinhardt en schrijft zijn eigen liedjes. Op een nieuw album zingt Dutronc duetten van bekende Franse chansons met internationale sterren. Zo is er een heerrlijke versie van C’est si bon samen met Iggy Pop en Diana Krall (originele combinatie!). Ook zijn er mooie versies van Plus je t’embrasse en La vie en rose. Speels en jazzy…

Afijn, kijk, luister en zwijmel (want mooie beelden van Parijs in de derde clip!). Het album So Frenchy is te koop via Bol.com

LEES OOK:
TOP 30 grootste Franse hits in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.