frankrijk.nl

Franse aardbeientaart met roomvulling

Veel Fransen zijn ermee opgegroeid: bij verjaardagen in het voorjaar hoort een Charlotte aux Fraises. Deze mooie Franse aardbeientaart hoeft niet eens in de oven: zie dit filmpje! 

Charlotte aux fraises (6 pers.)

Ingrediënten

300 gr lange vingers (biscuit boudoir)
500 gr aardbeien
20 cl slagroom
150 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
aardbeienjam

Benodigdheden

hoge springvorm van 18 cm diameter
mixer 

charlotte aux fraises aardbeientaart

Bereiding

1. Leg een stuk huishoudfolie over de bodem van de springvorm.

2. Doop de lange vingers met hun vlakke kant – heel kort – in een schaaltje water en plaats ze tegen de rand (suikerkant naar buiten) en op de bodem.

3. Giet de koude slagroom in een kom, samen met de mascarpone en de poedersuiker. Klop stijf, totdat de punten van de mascarponeroom omhoog blijven staan.

4. Was de aardbeien. Houd 1/3 van de aardbeien apart voor boven op de taart. Snijd de rest in stukjes.

5. Strijk de helft van room op de bodem van lange vingers. Strooi de helft van de aardbeien in stukjes erover en bedekt met lange vingers.

6. Bestrijk met de rest van de room en de rest van de aardbeienstukjes en bedekt alles met lange vingers. Snijd de rand eventueel bij, als de koekjes te ver uitsteken.

7. Trek een stuk huishoudfolie erover en laat 4 uur in de koelkast staan.

8. Haal de taart uit de koelkast, plaats er een bord boven op en draai om. Verwijder de springvorm. Als de lange vingers niet stevig blijven staan kun je eventueel een mooi lint om de taart binnen, om hem goed in vorm te houden. Snijd de overgebleven aardbeien doormidden en plaats ze bovenop de taart. Bestrijk met aardbeienjam om ze extra glanzend te maken…. Et voilà!

LEES OOK:
Aardbeientaart voor moederdag
Recept voor Franse rabarbertaart

Filmpje en foto’s: Ptit Chef, tekst: Nicky Bouwmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *