frankrijk.nl

Poisson d’avril! 1 april!

Vanaf april liggen er bij Franse chocolade- en patisseriewinkels in normalere tijden niet alleen paaseieren maar ook vissen in de winkel. De mooiste sardientjes, zeefruit, makrelen en zelfs vissticks van chocolade! Dit jaar is het even anders, tijdens de lockdown, maar zo zag het er vorig jaar uit!

In Frankrijk is het de traditie om op 1 april bij wijze van grap een papieren vis op de rug van een nietsvermoedend persoon te plakken. ‘Poisson d’Avril!’ roep je dan. Om dit gebruik te vieren, zetten alle grote patissiers in Parijs vanaf eind maart kunstig gemaakte chocoladevissen in de etalage. Mooie vangst!

Poisson d'Avril Cyril Lignac Cyril Lignac

Poisson d'Avril Patrick Roger

Poisson d'Avril La Maison du Chocolat

Poisson d'Avril Alain Ducasse Alain Ducasse

Poisson d'Avril

Hugo & Victor

Poisson d'Avril Cyril Lignac Cyril Lignac

Poisson d'Avril Jean-Paul Hévin

Poisson d'Avril La Maison du Chocolat

Poisson d'Avril 2018 Christophe Michalak Christophe Michalak

LEES OOK:
De 8 beste patissiers in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *