frankrijk.nl

Nieuw reisboek: New Map Frankrijk

Reisfotograaf en globetrotter Herbert Ypma is bekend van de succesvolle serie HIP HOTELS. In zijn dikke nieuwe fotoboek ‘New Map Frankrijk’ brengt hij bijzondere locaties en ervaringen samen.

Wie kent ze niet? De prachtige boeken van de serie HIP HOTELS, die Herbert Ypma sinds de jaren ’90 uitgeeft. Vol ‘Hoogst Individuele Plaatsen’ (daar staat HIP bij Ypma voor), ofwel hotels en plekken waar je meteen naartoe wilt. De serie werd een enorm succes: van zijn boeken gingen meer dan 2 miljoen exemplaren over de toonbank.

NEW MAP FRANKRIJK mooi boek

1,5 kilo reisgenot

Met de kakelverse uitgave New Map Frankrijk (2020) luidt Ypma wellicht een nieuwe serie in. Dit forse boekwerk (21×26 cm, 350 pagina’s en 1,5 kg zwaar!) is een heerlijk kijk- en leesboek, dat je meeneemt naar alle streken van Frankrijk. Het is een weergave van Herberts reizen op zoek naar verborgen pareltjes in Frankrijk waarbij hij  het hele land doorkruiste. In het boek lardeert hij foto’s met mooie verhalen over mensen, historische feitjes en bijzondere ervaringen.

mooi boek NEW MAP FRANKRIJK

Adressen met een verhaal

Zo neemt Ypma je mee naar het mythische restaurant La Mère Poulard op Mont Saint-Michel. Daar wordt ’s werelds beroemdste omelet bereid volgens een geheim recept uit 1888. Ypma deelt ook zijn bezoek aan een bijzonder hotel in de oudste wijk van Lyon, waar het ontbijt een culinair feestje is (zie hier ons artikel over dit adres!). Verder gaat hij op stierenjacht in de Camargue, zwemt in het zwembad van Tarzan in Parijs,  komt tot rust in een zenvolle logeerspot in Auvergne (Ecolodges, zijn wij ook fan van!) en verliest zich in de kleine straatjes van Marseille, dat hij het Franse Napels noemt.

mooi boek NEW MAP FRANKRIJKEen verzameling van de vele foto’s uit het boek New Map Frankrijk

Reizen vanaf de bank

Zo weet Ypma in alle uithoeken van Frankrijk telkens weer prachtige locaties te vinden en adressen waarvan we diverse – dat moet gezegd –  ook al voorbij hebben zien komen in edities van zijn HIP HOTELS. Dat staat niet in de weg dat je erg fijn kunt wegdromen bij Ypma’s prachtige foto’s in Instagram-stijl. Gecombineerd met de heerlijke (geschiedenis)verhalen achter de adresjes, streken en steden, neemt dit boek je echt op reis vanaf de bank. En dat is in deze coronatijd een heerlijke oplossing!

New Map Frankrijk, van Egbert Ypma, uitgeverij Terra,  €34,99. Bij bol.com online te bestellen.

mooi boek NEW MAP FRANKRIJK

LEES OOK:
Tijd om te lezen… 5 nieuwe Franse boeken!
De mooiste lavendelplekken in zuid-Frankrijk
Charmehotel in de Drôme provençale

Tekst: Josee Schouten Beeld: ©Herbert Ypma (behalve boek op stoel). Locaties op 1e beeld: Hotel Pastis in Saint-Tropez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *