frankrijk.nl

Boutique-style vakantiehuizen in de Dordogne

Lekker op vakantie in de Dordogne! Iris en Michiel transformeerden authentieke dorpshuizen in de buurt van Bergerac tot luxe en trendy vakantiehuizen met veel privacy. Heerlijke uitvalsplekken voor de vele bezienswaardigheden in de Dordogne. En ook Bordeaux en de Atlantische Oceaan zijn niet ver.

Vakantiehuizen Dordogne Maisons de Charme

Van kidsproof vakantiedomein naar kindvriendelijke vakantiehuizen

Hun passie voor Frankrijk bracht hen 16 jaar geleden naar Saint-Martin-de-Gurson, een sympathiek dorpje in de ‘Périgord Pourpre’, niet ver van Bergerac, Bordeaux, Saint-Emilion en de Atlantische Oceaan. Als voormalige Belgische horecaondernemers hadden Iris en Michiel een bak aan kennis en ervaring opgedaan en wisten hier dan ook in no-time van een voormalige wijnboerderij een uiterst succesvol en kidsproof vakantiedomein te creëren: Le Guinot. Maar ze zaten niet stil. Zij hadden een talent ontwikkeld om van niets iets te maken. De afgelopen jaren vonden ze en verbouwden ze in de buurt drie oude, karakteristieke huizen tot volwaardige, eigentijdse vakantiehuizen. Met alles erop en eraan:

Maison Boutique Unique: luxe vakantiehuis met uitzicht voor max. 8 personen

Aan de rand van het dorp renoveerde het stel een vervallen, stenen huis tot een verborgen juweeltje: Boutique Maison Unique. Deze luxe gîte heeft een tropisch aandoende tuin met bananenbomen en palmbomen en een weids uitzicht over de streek!

Boutique Unique Maisons de Charme Dordogne

Het interieur is rustig, met veel wit. En een open keuken, smeedijzeren glazen tussendeuren, 1 slaapkamer beneden en grote slaapkamer (voor 2 tot 4 kinderen) boven. Daarnaast is er nog een vide met extra slaapgelegenheid. Ga je met vrienden of nog een familie dan is er de mogelijkheid tot een koppeling met het bijhuisje (tegen meerprijs). Deze ‘annex’ biedt nog eens extra een badkamer en 2 slaapkamers en is via een tussendeur verbonden met Maison Unique, terwijl het ook een eigen ingang heeft. Een verblijf dus waarmee je alle kanten op kunt, met veel luxe en privacy. En zonder inkijk, zelfs niet op het privé verwarmde zwembad én jacuzzi in de tuin!

La Maison aux Volets Bleus: karakteristiek huis voor max. 11 personen

Maison-aux-Volets-Bleus-Dordogne

Dit voormalige dorpshuis diende in vroeger tijd als apothekerswoning. Het charmante huis met de kenmerkende blauwe luiken is helemaal gerenoveerd en heeft twee verdiepingen, 5 royale  slaapkamers, een grote tuin met jacuzzi en een overdekte cour met een heerlijke zithoek. Het interieur is een fraaie mix van oude stenen en nieuwe strakke materialen. Gasten van deze gîte (groot genoeg voor 1 of 2 gezinnen) hebben er een eigen tuin met verwarmd zwembad, jacuzzi en speeltuin!

Chartreuse des Moulins: ideale vakantievilla voor 2-4 gezinnen voor max. 15 personen

Chartreuse Maison de Charme Dordogne

In een voormalig postrelais uit 1870 maakte het stel een grote vrijstaande gîte. Deze riante vakantievilla met romantische binnenplaats en twee duiventorentjes biedt ruim plek voor 2 tot 4 gezinnen (ruimte tot wel 15 personen!). Wij vielen vooral voor het mooie strakke verwarmde zwembad, de jacuzzi en de grote salon met open haard en de fijne leefkeuken.

Vakantiehuizen in de Dordogne Le Guinot

Van table d’hôtes tot chef aan huis

Vorig jaar besloten Iris en Michiel om Le Guinot over te dragen aan de nieuwe eigenaren Karolien en Jo. Daardoor kunnen zij zich nu volledig richten op hun gezin en op het bieden van een optimale vakantiebeleving voor hun gasten. Er blijft wel een warme band bestaan met hun eerste ‘kindje’, want gasten van de vakantiehuizen kunnen gebruik maken van de populaire table d’hôtes op Le Guinot. Daarnaast biedt het stel de opties van chef aan huis of aan huis geleverde ovengerechten. En uiteraard geven ze graag hun persoonlijke tips voor de beste marktjes, restaurants en wijnkastelen in de omgeving.

Table-d-hotes-van-BB-Le-Guinot voorbereiding table d’hôtes bij Le Guinot

Kidsproof vakantiehuizen

Met zelf twee kinderen van inmiddels 11 jaar hebben ze het concept kidsproof als echte ervaringsdeskundigen tot in de finesses doorgevoerd, ook in de vakantiehuizen. Die zijn voorzien van babyspulletjes, kinderbedjes, -badjes en -stoeltjes. In alle huizen zijn spellen en speelgoed voor bijna alle leeftijden. De zwembaden zijn beveiligd met een alarm en omheining en het water is van begin april tot eind oktober verwarmd (26º). Iris: “Iedere ouder zal dat beamen, klein kindergeluk staat garant voor een leuke vakantie voor groot en klein. Dat was onze filosofie voor Le Guinot en dat geldt uiteraard ook voor onze Maisons de Charme.”

Prijs La Maison Unique, van  €295 tot €395/dag tot 6 pers (meerprijs bijhuis €100/nacht), La Maison aux Volets Bleus, van €170 tot €280 per dag bij 4 pers. €15/dag extra persoon, Chartreuse des Moulins van €190 tot €415 per dag bij 4 pers. €15/dag extra persoon. Meer informatie op Maison de Charme Dordogne


Tekst: Josee Schouten, Beeld: Maison de Charme Dordogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *