frankrijk.nl

Giverny: de tuinen van Monet

De tuinen van Monet in Normandië staan in volle bloei en er zijn op het moment geen bezoekers. Wat moet dat bijzonder zijn! Met deze foto’s en  dit filmpje lijkt het net of je er zelf in stilte rondloopt.

Wat moet het er nu paradijselijk zijn. Bloeiende blauweregen, narcissen, geurige bloesems en de eerste waterlelies… Iedereen weet hoe mooi de tuinen van Monet zijn door de vele schilderijen die de schilder er maakte. Meer dan 500.000 bezoekers komen elk jaar kijken in het dorp Giverny in Normandië, om te zien waar de beroemde impressionist zijn inspiratie vandaan haalde.

tuinen van Monet Giverny Normandië

Keuken en atelier

Claude Monet woonde meer dan 40 jaar op deze idyllische plek met zijn vrouw Camille en hun kinderen. In 1883 kocht de schilder het landhuis met ommuurde boomgaard en moestuin. Je kunt er als bezoeker binnenkijken in de keuken, in het schildersatelier van Monet en de rest van het huis. Er hangen in totaal 9 werken van de meester en er is een mooie verzameling Japanse gravures.

Bloemenzee

In de weelderige tuin staan enorm veel bloemensoorten. Zoals tulpen, agapanthus, irissen, blauweregen, klaprozen, pioenrozen en dahlia’s. In de vijver, met het bekende groene houten bruggetje, zie je waterlelies en de weerspiegeling van treurwilgen. Een heel romantische sfeer die in normale tijden een beetje lijdt onder de vele bezoekers van deze plek, maar die op het moment perfect sereen moet zijn!

Fondation Claude Monet, (normaal gesproken open van 1 april tot 1 november. Heropening op 8 juni 2020!). Meer informatie over deze mooie plek: fondation-monet.com

tuinen van Monet Giverny Normandië

Via deze link breng je een virtueel bezoek aan het huis: fondation-monet.com/visite-virtuelle/

klaproos in tuinen Monet

In dit mooie filmpje lijkt het of je door de tuin wandelt:

LEES OOK:
Mooie campings langs de kust van Normandië

Beeld: Pixabay, Pexels, Unsplash, Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *