frankrijk.nl

Nieuwe thriller ‘Seules les Bêtes’: thuis te zien!

Deze nieuwe Franse film zou dit voorjaar uitkomen in Nederland, maar toen waren ineens alle bioscopen dicht. Filmdistributeur Cinéart heeft Seules les Bêtes dus al meteen aangeboden op On demand-platforms. En dat is goed nieuws!

Een paar weken geleden publiceerden we een lijstje met de nieuwe Franse speelfilms waar we reikhalzend naar uitkeken. Totdat de wereld ineens wegzakte in het scenario van een B-film… Op zoek naar nieuwe routines in deze vreemde situatie is alles wat wél bij het oude blijft een welkom baken. Dus dan maar huis naar de bioscoop kunnen gaan (met een beetje fantasie) om een spiksplinternieuwe Franse film te zien, deed ons veel goed. Ook omdat Seules les Bêtes de moeite waard is!

nieuwe Franse thriller

Hoogvlaktes van de Lozère

De film speelt zich af in de Causses van een besneeuwde Lozère. Tijdens een sneeuwstorm verdwijnt een Parisienne, die een tweede huis heeft in de streek. Weet een van de boeren in dit ruige en afgelegen gebied meer van de zaak? Wat begint als een thriller, ontvouwt zich als een psychologisch portret van vijf mensen die iets met de zaak te maken hebben.

Veel lof van de pers

Bezien vanuit die heel verschillende oogpunten, krijgen dezelfde feiten steeds een nieuwe betekenis. Met onverwachte wendingen houdt regisseur Dominik Moll dit vijfluik tot het einde intrigerend en het duurt lang voordat je doorhebt hoe alles in elkaar steekt. Onderweg krijg je ook een beeld van het leven op dit geïsoleerde platteland. Bijzonder. De NRC en Het Parool schreven al zeer positieve recensies over deze film en wij sluiten ons daar volledig bij aan: sfeervolle whodunit in Franse stijl!

Seules les Bêtes (2020), Trailer

Hoe kun je deze film thuiskijken?

De gloednieuwe film Seules des Bêtes is on demand te zien via o.a. Cinetree, een platform met alleen filmhuisfilms, voor €4,99. De film is te vinden in de sectie huurfilms, hier staat ‘ie. Op dit platform staan ook gratis films als Happy End (met Isabelle Huppert) en andere huurfilms met kleine prijzen zoals La Portrait de la jeune fille en feu (erg mooi!), Tous les Soleils (vrolijke Franse komedie die in Straatsburg speelt) en Populaire (met Romain Duris, ook een goeie).

nieuwe Franse thriller

LEES OOK:
10 goede Franse films en series op Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *